Inici PREMSA VALENCIANA L’ajuntament reservarà un solar per a caravanes

L’ajuntament reservarà un solar per a caravanes

1245

El solar per a l’estacionament d’autocaravanes es trobarà al Camí Fondo

L’ajuntament no vol perdre un tipus de turisme que qualifica de “turisme familiar i que acudeix durant tot l’any i no sols a l’estiu, aquest tipus de turisme i per això avui dilluns el regidor de Promoció de la Ciutat i Interès Turístic, Marc Albella, va anunciar l’adequació, de manera provisional i per a mitjans de 2020, d’un solar de 4.000 metres quadrats per a destinar-ho a l’estacionament regulat d’autocaravanes. Albella va destacar “Havíem de trobar una solució a l’increment d’aquesta mena de turisme a la nostra ciutat, era la nostra obligació treballar per regular-ho”.

L’autocaravanisme està de moda a la zona nord del Maestrat, com podeu veure als anteriors articles, a baix de la pàgina. Les autocaravanes habitualment apareixen qualsevol mes, i estacionen a primera línia de mar i passen uns dies (sense acampar, ja que això seria delicte). En els últims dies l’Ajuntament els va prohibir estacionar en el que era el seu lloc favorit, la desembocadura del Cervol (zona on està prevista la construcció de la passarel·la del Cervol), i per això es van desplaçar fins a l’entorn de Fora Forat, on aquesta setmana seguien estacionades més d’una desena d’autocaravanes.

La zona proposada, després d’haver-se revisat exhaustivament els terrenys municipals, és un solar situat en el denominat PAI del Camí Fondo, en la parcel·la contigua a l’actual pàrquing per a vehicles que hi ha darrere del col·legi de l’Assumpció.

Albella creu que pot resultar un lloc atractiu per a aquesta classe de turisme. “Creiem que és la parcel·la ideal de moment en ser un entorn de propietat municipal que és de fàcil accés i pot resultar agradable per a aquesta mena de turistes en estar a escassos minuts del nucli urbà de la localitat i de les platges”, va indicar.
Un dels requisits que haurà de tenir aquest espai, a part d’anivellar-se i instal·lar il·luminació, serà la instal·lació d’una evacuació d’aigües i un punt de servei d’aigua potable, a més de senyalística explicativa on també pretén el consistori vinarossenc informar de la ubicació dels càmpings de la localitat, ja que, tal com va explicar l’edil socialista, “hi ha autocaravanistes que alternen les dues opcions”.

Albella va insistir que “el que proposem no entra en conflicte amb el qual ofereixen els càmpings, sinó que cal col·laborar mútuament perquè tots ens puguem beneficiar i regular aquest tipus de turisme”, ja que “El que pretén l’Ajuntament de Vinaròs és habilitar una zona d’estacionament perquè aquests turistes puguen aparcar de formar regulada, mai acampar, que és una diferència molt important. Per a acampar ja estan els càmpings, aquesta és la diferència, va assenyalar.
Els autocaravanistes són turistes de poder adquisitiu mitjà i alt, que viatgen una mitjana de cent dies anuals amb una despesa diària de cent euros. Es tracta d’una mena de turisme sensibilitzat amb el medi ambient, que en la seva gran majoria són jubilats que viatgen fora de temporada, la qual cosa contribueix a desestacionalitzar el turisme. “Cada any pel corredor mediterrani passen gairebé 200.000 autocaravanes, i era una oportunitat que calia plantejar-se seriosament. Es tracta de turistes que consumeixen en els nostres restaurants, en els nostres comerços i contracten serveis turístics en la nostra localitat”, va explicar Albella.

 

Articles relacionats:

L’ajuntament de Vinaròs pendrà mesures per a frenar l’augment de caravanes prop del mar