Inici PREMSA VALENCIANA L’ajuntament de Vinaròs pendrà mesures per a frenar l’augment de caravanes prop...

L’ajuntament de Vinaròs pendrà mesures per a frenar l’augment de caravanes prop del mar

561

L’ajuntament vol controlar l’augment de l’estacionament d’auto-caravanes en primera línia de mar

Es tracta de controlar l’estacionament d’auto-caravanes a primera línia de mar de diversos punts del terme municipal, com l’entorn de la desembocadura del riu Cervol, ja que l’ajuntament considera que aquest nou tipus de turisme ha augmentat exponencialment els últims anys. L’alcalde, Guillem Alsina ha explicat que s’ha procedit a la instal·lació de blocs de formigó en aquesta zona de la desembocadura del riu, on més solen acudir aquest tipus de turistes.

Encara que en el seu moment es va sospesar per part de l’equip de govern anterior la possibilitat de crear un aparcament regulat per a aquesta mena de turisme, l’Ajuntament de Vinaròs el va descartar finalment.
El llavors alcalde, Enric Pla, va explicar que els motius van ser d’una banda per la falta de personal, i per una altra al no trobar un espai públic adequat per a fer-lo, ja que Vinaròs no té terrenys públics en una zona pròxima a la mar, que és precisament el lloc preferit per a l’estacionament d’aquests visitants.

Malgrat aquest blocs a la desembocadura, la mesura ha propiciat que les auto-caravanes s’hagen traslladat a la zona dels solars pròxims a l’avinguda Fora-Forat. És per això que el consistori vinarossenc ha sol·licitat la fabricació de més senyals de prohibició d’estacionament a aquests vehicles per a poder instal·lar-les pròximament prohibint també acampar en aquests solars. “Des de la regidoria de Governació i la Policia local s’està al corrent d’aquesta problemàtica i s’intentarà desallotjar en breu tot aquest càmping alegal que hi ha en aquests moments en la zona de Fora-Forat”, va assenyalar Alsina.

En els últims anys, Vinaròs s’està convertint en una ciutat molt visitada pel turisme de les auto-caravanes i amb procedències molt diverses, ja que ho consideren una de les formes més atractives per a recórrer el món i gaudir d’unes vacances diferents. La zona de Fora -Forat i la dels Cossis, en la costa nord, solen ser les triades per aquests turistes per a estacionar, però cal recordar està prohibit acampar i, per tant, no es poden traure cadires o taules fora del vehicle, ni estendre tendals o finestres batents, posar potes estabilitzadores, realitzar abocaments de fluids o emetre sorolls molests. Des de la regidoria de Turisme es va assegurar l’any passat que s’estaven estudiant possibles ubicacions, que no han fructificat.

Al novembre de 2015 el llavors regidor de Turisme, Domènec Fontanet ja va assegurar que estava estudiant la possibilitat d’adequar un terreny per a acte caravanes. Una proposta que va ser presentada en el seu moment per la coalició Acord Ciutadà. Al maig de 2016 l’Ajuntament de Vinaròs va aprovar amb els vots a favor del PP i l’abstenció de la resta de grups una moció presentada pel grup municipal popular sobre l’impacte negatiu de l’auto-caravanisme al municipi. Els populars sol·licitaven en aquesta moció instar al govern local a resoldre les problemàtiques que pateixen els veïns damnificats i que des de Governació se sancionaren els estacionaments il·legals o acampades en zones no habilitades. Van assegurar sobre aquest tema haver rebut queixes no sols de propietaris de càmpings, sinó de diferents sectors i de veïns per acampades il·legals prop dels seus habitatges.

 

Notícies relacionades:

Gran número de caravanas en la playa sur de Benicarló