Inici VINARÒS L’Ajuntament haurà d’indemnitzar 12.148€ a la germana de l’exalcalde per una gestió...

L’Ajuntament haurà d’indemnitzar 12.148€ a la germana de l’exalcalde per una gestió negligent del mateix Alsina

74

Es tracta d’una contractació fraudulenta feta pel govern d’Alsina a la seua germana

Aquest matí el regidor d’Hisenda i Recursos Humans, Lluís Gandia, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a explicar que l’Ajuntament haurà de fer front a una indemnització de 12.148€ a una extreballadora municipal, conseqüència de la mala gestió realitzada per l’anterior govern municipal del Partit Socialista i Compromís.

Gandia ha detallat que el 16 de maig del 2018 el Consistori va contractar en qualitat d’interina a la germana del exalcalde, Guillem Alsina, com a coordinadora de neteja municipal. Segons ha explicat el regidor “la llei estableix que aquest tipus de contractacions tenen una durada màxima de tres anys, llavors l’Ajuntament té l’obligació de fer una oposició pública per a ocupar la plaça, tal com estableix la normativa”. En aquest sentit, indicava que l’Ajuntament d’Alsina va convocar l’oposició en 2023, dos anys més tard del que marca la legislació.

Davant aquesta situació la germana del exalcalde Alsina va presentar un recurs al Jutjat Social per una contractació fraudulenta, en realitzar-se fora del període que estableix la llei, un recurs que el jutjat ha acceptat amb una sentència que obliga a l’Ajuntament a pagar una indemnització de 12.148€ per acomiadament improcedent de la germana de l’exalcalde.

Gandia insistia que “l’alcalde és la persona encarregada de convocar el procés selectiu, que en aquest cas, es va endarrerir dos anys més del previst, una mala gestió que ara obliga l’equip de govern a pagar una indemnització de 12.148€ amb diners públics a la germana d’Alsina per una contractació fraudulenta feta pel propi germà. Si això ho hagués fet algú del PP o de Vox estarien dient-nos de tot”.