Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT L’Ajuntament de Sant Jordi se centra en els més xicotets perquè gaudisquen...

L’Ajuntament de Sant Jordi se centra en els més xicotets perquè gaudisquen esta Setmana Santa

94

Iván Sánchez: “Combinem els actes tradicionals amb activitats que ajuden a conciliar la vida laboral i familiar”

 L’Ajuntament de Sant Jordi ha programat per a esta Setmana Santa una sèrie d’esdeveniments i activitats en les quals combina el respecte per les tradicions religioses del poble i una agenda d’oci actiu per als xiquets i joves del poble. Estes activitats tindran lloc tant en el nucli urbà com a la Urbanització Panoràmica.

Amb eixe objectiu, des d’este Dijous Sant fins al dissabte de la setmana de Pasqua, l’equip de Govern de Sant Jordi manté diferents convocatòries de caràcter religiós, com és habitual al poble, juntament amb altres esportives, d’oci i musicals. I ja, en la setmana de Pasqua, del dimarts al divendres ha previst que els escolars del poble puguen gaudir d’activitats esportives i de foment de les seues habilitats intel·lectuals en el col·legi amb l’Escola de Pasqua.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “encara que en estes dates pensem especialment en els xiquets i els joves, combinem els actes tradicionals amb activitats que ajuden a conciliar la vida laboral i familiar”.

El programa religiós començarà amb la Missa del Sant Sopar i vigília este Dijous Sant, a les 17 hores. El Divendres Sant serà una jornada intensa, amb el Via crucis al Calvari a les 9 del matí, l’Ofici de la Passió a les 17 hores i la Processó del Sant Enterrament a les 22 hores. El Diumenge de Resurrecció, a les 12.30 hores, se celebrarà la Processó de la Santa Trobada i la Santa Missa.

Però, a més, l’Ajuntament ha programat activitats lúdiques per a estos dies, inclosos en la Setmana Cultural de Sant Jordi i en Panoràmica Cultural. Es tracta d’una desena d’activitats pensades especialment per als més xicotets, encara que també hi ha espectacles per a tots els públics i una americana de pàdel, en Panoràmica, pensada per als adults.

L’Escola de Pascua obri des del dimarts 2 fins al divendres 5 d’abril

A més, del 2 al 5 d’abril, l’Ajuntament de Sant Jordi obrirà l’Escola de Pascua, ja que manté com un dels seus eixos prioritaris d’actuació l’adopció de mesures per a ajudar a millorar la qualitat de vida i fomentar la conciliació familiar i laboral dels habitants del poble. Gràcies a esta iniciativa, des de dimarts que ve i fins al divendres, les mares i pares que treballen en estes dates poden deixar als seus fills a bona cura i sense preocupacions en l’Escola de Pascua.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “ja ho tenim tot preparat perquè els xiquets del poble puguen aprendre i gaudir alhora en una Escoleta de Pascua molt divertida. Des de l’Ajuntament subvencionem esta iniciativa que inclourà moltes activitats divertides, manualitats, jocs i alguna eixida perquè els més joves s’ho passen genial”.

Esta Escola de Pascua està oberta a xiquetes i xiquets d’entre 3 i 12 anys d’edat des del 2 fins al 5 d’abril i des de les 8.30 o les 9 hores fins a les 13 hores, en el CEIP Lluís Tena. Es tracta d’una iniciativa més de les adoptades per l’equip de Govern que dirigix Iván Sánchez Cifre, i sota la responsabilitat de la regidora d’Educació, Vicky Corral, per a ajudar a generar oportunitats al poble, alguna cosa que s’ha comprovat que està ajudant, com demostra el fet que, any rere any, augmente el nombre de veïnes i veïns que viuen a Sant Jordi.

Gràcies a que l’Ajuntament de Sant Jordi assumix gran part del cost del servici, les famílies tan sols han de pagar un total de 10 euros per xiquet, més amb l’objectiu que s’apuntaren les persones que realment necessitaren el servici i anaren a aprofitar-lo, perquè el cost per cada alumne és molt superior.