Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs mesures contra l’expansió del coronavirus

L’Ajuntament de Vinaròs mesures contra l’expansió del coronavirus

654
Foto Arxiu: Alsina

L’Ajuntament de Vinaròs procedirà des d’avui a les 14 hores, com a precaució contra l’extensió del coronavirus, al tancament de la biblioteca municipal, la Escola d’Art, l’Escola per a Adults, el Casal Jove, les instal·lacions esportives municipals i l’oficina de turisme.

S’han decretat serveis mínims d’atenció per a l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC) i també queden restringides les visites a l’edifici municipal del Pirulí, on estan els serveis tècnics.

L’alcalde Guillem Alsina ha dit que “estem en contacte amb la direcció territorial de Sanitat perquè aclareixin les mesures a aplicar per al centre de dia, el centre d’Alzheimer i el CRIS, i si aquestes mesures han de ser de tancament o restricció, i informarem pròximament”.

Aquestes mesures se sumen a les ja aplicades de suspensió del mercat del dijous els dies 19 i 28 de març, la suspensió de la programació prevista del Club de la Vida, així com les activitats d’esbarjo del Centre Municipal de la Tercera Edat durant les dues pròximes setmanes, la suspensió i ajornament de la programació a l’Auditori Municipal, Casa de la Cultura i sala d’actes a la Biblioteca Municipal també durant les pròximes dues setmanes.
A més, les competicions esportives no suspeses per les federacions se celebraran a porta tancada.

També s’estableix un protocol d’accés i control en els espais públics d’atenció ciutadana com l’Oficina d’Atenció i Informació Ciutadana (OIAC), Oficina del DNI-Passaport, Oficina de Turisme i altres espais.

Alsina va dir que quant a la tramitació i sol·licitud d’informació es prioritza la gestió via telemàtica per part del ciutadà i de tot el personal municipal en detriment de la presencial.
L’Ajuntament també ha posat en marxa mesures preventives a nivell laboral de tot el seu personal municipal.

L’alcalde també va assenyalar que l’Ajuntament extremarà la neteja viària i de mobiliari urbà i parades d’autobusos i parcs infantils amb una solució de hidrolimpieza amb una solució desinfectant per a evitar l’expansió del coronavirus.

La policia Local vetllarà 24 hores amb reforços i la brigada municipal ha establert mesures com una divisió d’equips. També hem contactat amb l’empresa d’aigua potable per a dividir els equips i garantir en tot moment el proveïment.

“És un moment delicat que requereix de la màxima disciplina de tots els ciutadans, i cal actuar en conseqüència per a intentar posar fre al coronavirus. L’Ajuntament farà tots els esforços possibles per a garantir que no es propagui el virus i intentar que no es col·lapsi el sistema sanitari”, va indicar.

Quant a les comissions i reunions polítiques, Alsina, va dir que després d’una reunió amb els diferents grups polítics del consistori es va acordar que en la pròxima junta de portaveus es debatrà el tema. Una de les possibles mesures que es valoren és la possibilitat de realitzar un vot ponderat amb presència només dels portaveus per a intentar evitar la presència de tots els edils.

Alsina ha conclòs que a l’hospital de Vinaròs no hi ha cap cas d’infecció per coronavirus, després d’haver-lo consultat amb conselleria

Article anteriorPROTESTA: Correus tanca la U.D. Vinaròs
Article següentCampanya per al Dia del Pare a Vinaròs