Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs aprova les retribucions dels regidors amb el beneplàcit de...

L’Ajuntament de Vinaròs aprova les retribucions dels regidors amb el beneplàcit de l’oposició

552

L’Ajuntament de Vinaròs va aprovar aquesta setmana en sessió plenària les dedicacions exclusives de l’alcalde, Guillem Alsina (PSPV), i els regidors Marc Albella (PSPV) i Anna Fibla (TSV). El punt va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups, excepte del PVI, que va votar en contra.
L’alcalde cobrarà 38.153 bruts euros anuals dividits en catorze pagues i els altres dos regidors, amb dedicació exclusiva, percebran 23.100 euros anuals. Per part de l’oposició, la portaveu del PVI, Maria Dolores Miralles, va considerar ajustades les dedicacions i els sous assignats. No obstant això, va votar en contra del punt en considerar que “no és possible que l’edil del grup mixt percebi el mateix que uns altres, perquè afavoreix el transfuguisme per motius econòmics”. Per part seva, Juan Amat, portaveu del PP, va destacar que estaven conformes amb la proposta en haver-hi només tres edils en nòmina. “És una escala retributiva raonable i posa en relleu que les sis dedicacions de l’anterior legislatura eren excessives”, va indicar.

Comissions

Es van establir les cinc comissions informatives que se celebraran cada mes, com són la comissió de l’àrea d’infraestructures, esports i transició ecològica, la de l’àrea econòmica, hisenda i ocupació, la de l’àrea social, innovació digital i govern obert, la de cultura, educació, turisme i joventut i la de l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible i Pla Edificant. Cadascuna de les comissions estarà integrada per 13 regidors (4 del PSPV, 3 del PP, 2 de TSV, 1 del PVI, 1 de Compromís, 1 de Ciutadans i 1 del Grup Mixt).

Règims d’assistències

La resta dels representants només rebran retribucions en funció de la seva participació en els òrgans de govern. S’han establert els règims d’assistències a sessions d’òrgans col·legiats de la següent manera: els portaveus percebran 150 euros per assistència a la junta de portaveus, els presidents de comissions percebran 825 euros i la resta d’assistents, 350 euros; les assistències a plens es xifren en 475 euros al mes. En tots aquests casos, només es percebrà una assistència, encara que se celebren més convocatòries. En el cas de les juntes de govern, els edils assistents percebran 275 euros, podent-se celebrar fins a un màxim de tres al mes. Pel que fa a l’aportació econòmica als grups municipals, s’ha establert una assignació fixa de 150€ al mes, amb una variable de 125€ mensuals per regidor i mes.

Article anteriorJosé Antonio Caldés, elegit Persona Destacada en l’Àmbit Cultural a títol pòstum
Article següentEls clics recapten 1500 euros per a la fibrosi quística