Inici PREMSA VALENCIANA La platja del Fortí de Vinaròs desperta, plena de creus simboliques.

La platja del Fortí de Vinaròs desperta, plena de creus simboliques.

4739

Vinaròs mostra el seu rebuig a la violència de gènere amb 739 creus de les víctimes omplint la platja del Fortí 

Són 739 creus, exactament les víctimes de la violència de gènere a Espanya des del 2007 fins al final de 2017, i estan a la platja del Fortí de Vinaròs en una estampa que impressiona, inquieta i dóna lloc a una profunda reflexió de la societat en què vivim. Es tracta d’una ‘performance’ mitjançant la qual l’associació Femme Força de Vinaròs pretén donar visibilitat a les víctimes de la violència masclista al nostre país en aquesta última dècada, amb nom i cognoms, lloc on van ser assassinades i a  mans de qui, normalment les seves parelles o exparelles. Lara Doménech, representant de l’associació Femme Força, va explicar que per fer-ho s’han recopilat dades de diferents associacions, i especialment de la Plataforma Cordobesa contra la violència de gènere, que porta el còmput de les dones assassinades al nostre país.

Entre aquestes 739 dones assassinades hi ha dues de vinarossenques. “Ha estat un treball molt intens i cal agrair el treball de FemmeForça, a gent anònima, alumnes de l’escola d’art i gent d’altres associacions com ‘Mi mano es tu apoyo’ que també s’han sumat a la iniciativa”, va assenyalar Doménech.
Les creus estaran situades a la platja del Fortí fins al proper 11 de març. S’ha creat una comissió de manteniment en ser una instal·lació efímera i estar realitzada amb materials com a cartró, molt sensibles al vent i la pluja. També es demana la col·laboració ciutadana perquè tots contribueixin a cuidar-ho.
Aquesta obra ha estat realitzada durant molts mesos, i els voluntaris han invertit moltes hores des de novembre a recopilar materials i elaborar les creus per fer-la realitat.

Article anteriorCàlig, és modernitza amb l’incorporació a Telegram
Article següentEl Mucbe apropa l’art contemporani als més menuts