Inici VINARÒS La Fira del Llibre convertirà Vinaròs en el referent cultural de la...

La Fira del Llibre convertirà Vinaròs en el referent cultural de la comarca

274

Dissabte 20 d’abril la literatura serà a Vinaròs la principal protagonista de la jornada amb la celebració de la 18a Fira del Llibre. Una mostra que una vegada més serà possible gràcies a la feina conjunta entre la Regidoria de Cultura i la Biblioteca Municipal. Des de les 10:30h fins a les 20h la pèrgola del passeig de Colom s’omplirà de paradetes de llibreters locals i d’arreu de la comarca per oferir les darreres novetats literàries, a més de comptar amb tallers, presentacions i fins i tot música.

El regidor de l’àrea, Marc Albella, ha explicat que enguany la temàtica de la fira girarà al voltant del món del còmic i la il·lustració, destacant que aquestes publicacions no només són per al públic infantil, sinó que també hi ha una gran varietat de creacions destinades per a uns lectors més adults. En aquest sentit assenyalava que el disseny del cartell anunciador l’ha fet el dibuixant local Jose Fonollosa amb un magnífic treball ple de detalls i imaginació.

La fira comptarà amb els espais Isabel-Clara Simó, l’escenari principal on es faran les entrevistes als escriptors i les presentacions de llibres, la zona Gloria Fuertes amb activitats destinades per al públic infantil i l’espai Oscar Wilde que comptarà amb petites representacions teatrals a càrrec dels grups de l’Aula Teatre.

Pel que fa a les novetats, Albella ha destacat que “hi haurà l’espai Cafè de Mar a la Biblioplatja on els assistents a la fira es podran seure a les cadires per gaudir de la lectura, amb el so de les onades de fons, prendre un cafè i fins i tot fer l’intercanvi de llibres”. D’altra banda comentava que també es farà el repartiment de bosses reutlitzables entre totes les persones que compren a la fira, així com blocs d’apunts amb frases típiques vinarossenques, gentilesa de l’Agència de Promoció del Valencià AVIVA.

Al llarg de la jornada 34 escriptors s’aproparan fins a la Fira de Llibre per presentar al públic els seus darrers treballs i signar exemplars en les paradetes que es muntaran per l’ocasió. Pel que fa als autors, assistiran Amàlia Roig amb la seua obra Alfred Giner Sorolla: la passió de la lucidesa, Carme Cruelles amb La pols dels dies, Inma Chamorro amb Contigo y solo contigo, Jordi Vives amb Y por suerte me abandono, a més de Pere Barceló amb Guerras púnicas, entre molts altres escriptors.

Albella ha conclòs animant a tots els veïns a apropar-se fins a la 18a Fira del Llibre el dissabte 20 d’abril per gaudir d’una bona jornada cultural, amb activitats per a tota la família i sobretot per tenir l’oportunitat de conèixer la gran producció literària de les nostres comarques, d’una mostra que s’ha convertit en tot un referent a les comarques del Maestrat i del Montsià.

Article anteriorBenicarló disposarà d’un Punt de Registre d’Usuari per a tramitar el certificat digital
Article següent(Avance) Entrevista a Juan Antonio Mañá – PP Benicarló