Inici BENICARLÓ II Jornades Actiben d’activació econòmica i emprendoria

II Jornades Actiben d’activació econòmica i emprendoria

320

Aquest matí han començat les segones Jornades Actiben d’Activació Econòmica i Emprenedoria, que es duran a terme al llarg d’avui dijous i demà divendres al Magatzem de la Mar. La trobada tracta aspectes com la creació de xarxes comercials, la indústria del turisme o la discapacitat en el món de l’empresa.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, el gerent de la Cambra de Comerç de Castelló, Javier Valls, el director del CEEI Castelló (Centre Europeu d’Empreses Innovadores), Justo Vellón, i el secretari del Consell Valencià de Col·legis d’Agents Comercials, José Orero, han inaugurat aquest matí la segona edició de les Jornades d’Activació Econòmica i Emprenedoria, que es duran a terme al llarg del dia d’avui i demà en el marc del programa Actiben, una iniciativa municipal d’estímul de l’activitat empresarial que es va posar en marxa el maig de 2017 i que ha tingut una important acollida entre empresaris i emprenedors locals.

L’alcaldessa ha volgut reconéixer el treball que s’ha fet des de la Regidoria de Promoció Econòmica i ha destacat que «aquestes jornades són una excel·lent oportunitat per fer de punt de trobada i de reflexió dels diferents agents econòmics i empresarials». Miralles ha posat èmfasi en la «necessitat de propiciar la participació dels agents econòmics i socials en la dinamització de Benicarló i el seu entorn» i ha apuntat «l’obligació per part de les administracions de facilitar la implantació d’iniciatives econòmiques i socials encaminades a la creació d’ocupació».

Les jornades, formades per ponències i taules redones, tenen lloc al Magatzem de la Mar i se centren en quatre grans blocs: l’emprenedoria, la creació de xarxes comercials, la indústria turística i la discapacitat en el món de l’empresa. Al voltant d’aquests grans eixos, es parlarà d’innovació tecnològica, de les vendes per Internet, de les oportunitats per a l’emprenedoria, del turisme internacional o dels avantatges empresarials per la contractació de persones amb discapacitat, entre d’altres.

Els altres grans protagonistes de les Jornades són les empreses que participen en el programa d’activació econòmica Actiben, que disposen del seu propi estand per a la promoció dels seus productes i serveis. En els dos anys que porta en marxa el programa, més de 40 empreses han rebut formació i orientació adaptada a les seues necessitats, personalitzada i gratuïta, per part de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Benicarló.

Article anteriorVinaròs acollirà per primera vegada l’exaltació provincial del bombo i el tambor
Article següentVinaròs presenta oficialment el Carnaval 2019