Inici VINARÒS Vinaròs acollirà per primera vegada l’exaltació provincial del bombo i el tambor

Vinaròs acollirà per primera vegada l’exaltació provincial del bombo i el tambor

671

Vinaròs es convertirà diumenge en la capital del bombo i el tambor amb la celebració de la 20a exaltació provincial, una activitat que per primera vegada es farà a la ciutat. Cal destacar que la trobada està organitzada de forma conjunta per les Bandes del Crist dels Marines i el Crist de la Pau, amb la col·laboració de l’Ajuntament. En total es preveu la participació de més de 700 persones que vindran fins a Vinaròs per fer tremolar la ciutat amb el so dels tambors i bombos.

Durant la presentació que s’ha fet aquest matí al Saló de Plens de l’Ajuntament, el regidor de Cultura, Marc Albella, ha agraït la tasca de les dues agrupacions de Vinaròs per fer possible la celebració de la trobada. D’altra banda, ha comentat que “des del Govern Municipal hem coordinat la feina amb la Policia Local i la Brigada per garantir la bona marxa de l’espectacle”.

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha destacat que “els bombos i tambors formen una part important del patrimoni cultural i musical del nostre territori i poder celebrar aquesta trobada a la ciutat és una molt bona oportunitat per gaudir d’aquest espectacle únic a la província”.

El representant de la banda del Crist dels Mariners, Sergio Beltran, ha destacat que les agrupacions participen en moltes activitats al llarg de l’any amb l’objectiu de fomentar el tambor i el bombo com a part de la nostra cultura. En aquest sentit, ha remarcat que “enguany estem de celebració, perquè d’una banda l’exaltació provincial complirà el 20é aniversari a Vinaròs, i d’altra banda, les tamborades han estat declarades com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Pel que fa a la programació de la jornada de diumenge, la presidenta de la banda del Crist de la Pau, Lluïsa Miralles, ha detallat tota l’agenda que començarà a primera hora del matí amb la recepció de tots els participants. A les 10:00h, a la pèrgola del passeig marítim, es farà l’obertura de la fira del bombo i el tambor. A les 10:30h es farà un cercavila pels carrers de la ciutat per finalitzar amb el toc d’honor per part de les autoritats i l’exhibició de tots els grups. A la tarde continuaran les activitats amb un nou cercavila a les 16:00h fins arribar a la plaça Parroquial on es farà la presentació de totes les bandes. Ja les 18:00h hi haurà paraules d’agraïment per a tots els que han fet possible la trobada i l’entrega de detalls commemoratius per a tots els participants.

Article anteriorAlumnes de Direcció de Cuina del CIPFP mostren el potencial de la carxofa al Mercat
Article següentII Jornades Actiben d’activació econòmica i emprendoria