Inici VINARÒS Vinaròs presenta oficialment el Carnaval 2019

Vinaròs presenta oficialment el Carnaval 2019

519

Tot a punt per celebrar del 16 de febrer al 4 de març la 37a edició d’una de les festes més importants de la Comunitat Valenciana.

160.000 euros per al Carnaval 2019
El Carnaval de Vinaròs 2019, que se celebrarà del 16 de febrer al 4 de març contarà en 160.000 euros que invertirà l’ajuntament de Vinaròs del seu pressupost. Així s’ha presentat dijous 7 de febrer, per l’alcalde, Enric Pla, el regidor de Festes, Marc Albella i el president de la Comissió Organitzadora del Carnaval (COC) Abilio Segarra.
Albella va explicar que hi ha tres regidories que col·laboren directament en l’organització del carnestoltes, com són la de Festes, la de Governació i la d’Obres i Serveis. Des de la regidoria de Festes es destinen 33.900 euros en una partida que es destina a través d’un conveni entre aquesta regidoria i la COC, i altres 66.100 euros per a pagar factures d’altres conceptes com l’escenari de la gala de reines, els serveis mèdics o les edicions dels llibres de la programació. A més, el cost de la instal·lació de les casetes i la carpa del Carnaval ascendeix a 35.000 euros. Per part de Governació, en vigilància privada de reforç es gastaran 24.000 euros. Altres 1.500 euros s’invertiran en campanyes de conscienciació de gots reciclables i també cal sumar el cost de les hores extra de treballadors municipals.
Albella també va destacar que els patrocinadors oficials de la festa són Brial –empresa que ha cedit els terrenys per a la gala de reines- i Renfe, i que amb ells s’ha iniciat una col·laboració, mitjançant la qual dos dels trens regionals de la línia València-Vinaròs tindran en el seu interior una exposició fotogràfica promocional del carnestoltes. També es faran enguany campanyes de conscienciació sobre el consum d’alcohol responsable, en contra de l’assetjament sexual i una altra sobre la diversitat.
Abilio Segarra, president de la COC, va detallar part de la programació del carnestoltes, que compta enguany amb novetats com el canvi d’escenari i ubicació de la gala de reines, el concert dedicat als anys 80, un concurs de paelles entre les comparses o la instal·lació d’una racó gastronòmic per a visitants, amb la col·laboració de l’associació d’hostaleria.

30 comparses participen en el Carnaval
Aquest és el nombre final de comparses, ja que hi ha hagut dissolucions, com la de la comparsa Les Agüeles i fusions com la de les comparses Els Xocolaters i Poche and Friends, que han donat lloc a la nova comparsa ‘On anem la liem’.

Nova app i cançó
D’altra banda, també s’ha presentat una nova aplicació mòbil del carnestoltes –en 5 idiomes- que contindrà informació rellevant per al visitant, com el programa festiu, un mapa de les desfilades amb el seu recorregut, la geolocalització de les comparses durant aquests, els aparcaments i llocs per a menjar i d’oci i altres llocs i telèfons d’interés. També hi haurà un espai per a poder votar les comparses que participen en les desfilades, i també a les reines. Una primera versió d’aquesta aplicació ja va ser presentada fa tres anys, però aquesta és molt més completa.
A més, s’ha creat una cançó per a aquesta edició del carnestoltes, tal com va explicar Carlos de López: “No pretende desbancar el himno del carnaval, que espero que siga siéndolo siempre, pero es una samba batukada que hace un pequeño guiño al carnaval de Vinaròs original al final de cada estribillo”

Article anteriorII Jornades Actiben d’activació econòmica i emprendoria
Article següent“Carretera de Ulldecona”: Fomento expone el proyecto de ampliación y mejora de la N-238