Inici COMARQUES Gran acceptació als pobles del circuit cultural impulsat per la Diputació de...

Gran acceptació als pobles del circuit cultural impulsat per la Diputació de Castelló

289

 

  • La diputada cultural Ruth Sanz celebra la gran acceptació que està tenint als pobles el circuit cultural impulsat per la Diputació de Castelló
  • És un programa pioner dotat amb 400.000 euros, que ja ha arribat al seu equador, permetent que la cultura s’endinse per tots els racons de la província i que les companyies del territori puguen treballar

 

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, considera “una molt bona notícia” que ja s’hagen celebrat quasi la meitat de les 200 actuacions programades amb el circuit provincial de cultura en tots municipis de la província “perquè tota la ciutadania, viva al poble que viva, tinga accés al consum de cultura”. Es tracta d’un programa “pioner i innovador”, dotat amb 400.000 euros, que s’ha posat en marxa per primera vegada en el present exercici de 2021.

Segons ha explicat Sanz, el circuit provincial de la Diputació de Castelló, que contempla la realització d’espectacles culturals en 130 pobles per part de companyies radicades en el nostre territori, també s’inspira en l’estratègia marcada pel president José Martí perquè les polítiques impulsades des de l’equip de govern de la nova Diputació progressista vagen encaminades “a generar vida i activitat econòmica en els xicotets municipis d’interior”. Sobre aquest tema, considera que “estem davant una mesura que contribueix a afrontar en millors condicions el repte demogràfic i les seues derivades”.

La diputada ha mostrat a més la seua satisfacció pel bon acolliment que està tenint el circuit provincial entre ciutadania, alcaldesses, alcaldes, regidores i regidors de cultura, i companyies de la província. Per a aquestes últimes, la programació impulsada per la Diputació “significa l’oportunitat de poder treballar al cap d’un any tan complicat i difícil com 2020 i de donar-se a conéixer en comarques en les quals que mai havien pogut treballar”.

Bandes de música

Per a Ruth Sanz, el binomi cultura i territori “és una aliança que pot resultar rendible”, per això, aquest estiu, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, s’han programat 80 actuacions en les huit comarques de Castelló. És una iniciativa que compta amb un pressupost de 125.000 euros.

Imatges de la representació que Xa Teatre va realitzar a Cálig de l’espectacle  Zapatos en el Aire