Inici BENICARLÓ Finalitzen a Peníscola i les Coves obres del pla ‘Som Ceràmica’

Finalitzen a Peníscola i les Coves obres del pla ‘Som Ceràmica’

309


La institució provincial finança la realització de dues obres de regeneració urbana per un import de 270.000 euros amb l’objectiu de promocionar el taulell autòcton en usos urbans

El pla ceràmic de la Diputació de Castelló continua renovant espais urbans degradats de la província amb el taulell castellonenc com a absolut protagonista. Els dos últims projectes culminats han sigut els executats en les localitats de Peníscola i les Coves de Vinromà en alçar-se com a guanyadores en el concurs de propostes de regeneració urbana que anualment convoca la institució provincial per a impulsar l’ús ceràmic en entorns urbans.

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, han sigut testimonis de la finalització de les dues obres, que han tingut un pressupost, sumant els projectes, de 270.000 euros. En tots dos casos, l’actuació provincial ha suposat un canvi substancial quant als usos de les àrees intervingudes, en integrar-les urbanísticament en els seus entorns i dotar-les de serveis per al gaudi dels veïns i veïnes.

És el cas de l’obra realitzada a Peníscola, s’ha reconvertit amb una inversió de 90.000 euros el pati de l’antic col·legi Jaume Sanz en una nova àgora de ceràmica blanca que dóna l’absolut protagonisme a les persones. Abans de la intervenció -guardonada en la primera edició-, aquest espai era utilitzat com a aparcament, quedant un espai desaprofitat encaixonat entre l’ambulatori i l’antiga escola. En la visita a la plaça ha sigut present l’alcalde peniscolà, Andrés Martínez, qui ha agraït l’aposta de la Diputació per a impulsar la diversificació de la ceràmica, i l’equip d’arquitectes del projecte, format per Samuel Cornelles, Carolina Santamarta i David Simó.

A les Coves de Vinromà, el president Martí i Ximo Huguet s’han desplaçat fins a la part alta de la localitat per a comprovar el resultat de la intervenció en el camí de Sant Miquel, reconvertit ara en un passeig amb voreres ceràmiques completament integrades en el paisatge verd d’un dels marges del riu de les Coves. L’alcaldessa Mònica Ens ha explicat que la localitat guanya gràcies a la Diputació un nou trajecte amable on fer esport i desconnectar i que, a més, serveix per a vertebrar la població en unir dues parts del nucli urbà. L’execució del projecte -obra d’Alejandro Martínez i Vicente Arastey- ha costat 170.000 euros, com a guanyadora de l’II concurs de regeneració urbana.

Des de les Coves, Martí ha ratificat la vigència d’aquest concurs “que és molt més que la recuperació d’un espai per a la ciutadania, és mostrar al món que tenim una ceràmica de qualitat formidable que, a més de la llar, també pot revestir els nostres carrers i places”. Huguet ha insistit que aquesta línia de treball “és fonamental per a aquesta nova Diputació, ja que volem que la indústria innove i s’òbriga a nous mercats. Fer-ho suposarà un gran impuls per al sector i per a la nostra província”, ha dit.

EL CRU III, EN MARXA

Fins al 6 de juliol es poden presentar els projectes de remodelació dels 25 espais presentats pels ajuntaments castellonencs per a aquesta tercera edició del concurs de regeneració urbana (CRU). Enguany, segons ha recordat Huguet, s’incrementa l’assignació pressupostària dels premis, tant per a fer realitat les propostes com per als honoraris. Pel que respecta a les obres, s’augmenta en un 10%, fins a arribar als 200.000 euros per cadascuna de les dues propostes que s’alcen amb el triomf. El diputat també ha subratllat que el CRU és una excel·lent oportunitat perquè joves arquitectes mostren la seua vàlua i talent en un món tan apassionant com el de l’urbanisme.

Articles relacionats:

El proyecto “l’Escala del Papa Luna” ya es una realidad en Peñíscola

Article anteriorL´Ajuntament de Sant Rafael del Riu destina 15.000€ de les seues festes a ajudar als afectats per la Covid-19
Article següentVinaròs: cala dels Cossis