Inici PREMSA VALENCIANA FEMME FORÇA Vinaròs, recull 5.000 firmes per la millora de l’Hospital

FEMME FORÇA Vinaròs, recull 5.000 firmes per la millora de l’Hospital

480

PRESENTACIÓ DE 5.000 FIRMES A LA CONSELLERIA DE SANITAT I SALUT UNIVERSAL PER LA MILLORA DE L’HOSPITAL COMARCAL DE VINARÒS

El passat mes de març, l’hospital comarcal de Vinaròs es va quedar temporalment
sense els serveis de 4 dels 9 ginecòl@gs en plantilla, donant lloc al retard en les cites de les usuàries i una situació de col·lapse en el servei.
Les característiques de la comarca, amb una gran població i l’aïllament per falta de comunicacions, deixa a l’hospital de Vinaròs en una situació de saturació permanent, agreujada durant l’estiu per l’augment dràstic de la població en nuclis com Peníscola, Vinaròs i les zones costeres de la comarca en general.

Aquest va ser el text original amb les nostres reivindicacions:
“L’associació Femme Força Vinaròs (FFV) promou la següent recollida de signatures.
En FFV som conscients que les recollides de signatures no poden obligar a cap canvi legal, però sí que sabem que aquestes serveixen per a fer pressió i deixar clara la voluntat popular.

En aquest cas, des de FFV com associació feminista, volem impulsar que es millore el servei de ginecologia de l’Hospital comarcal de Vinaròs, prenent les mesures necessàries per a cobrir les 9 places de la plantilla com més prompte millor (actualment només hi ha 5 ginecòleg@s) i demanar l’augment d’una plaça més de ginecòleg@s, per tal de tindre un millor servei i que els professionals de la salut puguen treballar en millors condicions. Esperem que aquesta iniciativa servisca també d’impuls per millorar altres mancances de l’Hospital i perquè la ciutadania de tota la comarca es mobilitze”.

Les nostres peticions són:
Que se substituesca el més ràpidament als ginecòleg@s que per diferents causes no estan en les seues consultes (en l’última reunió amb gerència només hi havia 7 treballant)

-La demanda d’una plaça més de ginecòleg@ (actualment a l’hospital hi ha 9 places )
-La millora de les condicions de treball dels metges: aplicar incentius per a professionals en centres de difícil cobertura. En 2 mesos de campanya de recollida de signatures, la ciutadania que s’ha solidaritzat amb la nostra causa ens ha transmés les seues preocupacions i queixes i les més freqüents han estat:

-Les llistes d’espera no només en ginecologia, sinó en moltes altres especialitats de l’hospital, aquí assenyalarem breument algunes molt esmentades, com a traumatologia, cardiologia, oftalmologia i dermatologia.
-Els problemes de transport i comunicacions
La mobilitat tant de treballadors de l’hospital com dels mateixos pacients quan són derivats a altres centres, està compromesa a causa d’un dèficit en els transports i comunicacions de la comarca, que posa en dubte l’accés igualitari de tota la ciutadania a la sanitat pública. També des del mateix hospital ens han referit la falta de facultatius, com a problema de base.
Per tot això proposem:

Bus sanitari:
Per facilitar la mobilitat dels pacients que es mouen freqüentment a consultes fora de l’hospital comarcal per realitzar consultes. Donat el volum de pacients que necessiten moure’s fora de la comarca per raons mèdiques, les ambulàncies que realitzen aquesta labor actualment són insuficients. El dèficit en comunicacions i l’aïllament és paradoxal tenint en compte el volum de població de la comarca i que està creuada per una de les vies de comunicació amb més densitat de tràfic d’ Europa. La reivindicació d’una millora en les comunicacions és una demanda que hauria de ser escoltada i recolzada des d’aquesta Conselleria de Sanitat també, en la mesura en la qual els usuaris de la sanitat pública veuen limitats els seus drets a causa de la falta d’infraestructures i transports.

-Ajudes a l’habitatge / transport. Els professionals que es desplacen des de fora de Vinaròs també es queixen de la falta de bones vies de comunicació.-MEF.
-Incentius econòmics
-Valoració del treball en llocs de difícil cobertura que es valore amb més punts en quant a mèrits en les borses, el treball en llocs de difícil cobertura.

Finalment, volem deixar constància com a associació feminista, de la qüestionable política de l’Hospital comarcal quant als IVE.

-S’estan derivant interrupcions d’embaràs a hospitals privats fora de Vinaròs, allargant l’espera de les pacients i agreujant una situació penosa amb el desplaçament, quan aquest servei hauria d’oferir-se al mateix hospital a totes les pacients que opten a ell.

-És qüestionable en l’àmbit econòmic perquè recórrer a la medicina privada, què és sempre més car, i obliga a desplaçaments.

-És qüestionable també el criteri que se segueix per què considerem que es penalitza a les pacients a les quals s’obliga a un desplaçament, a una espera més llarga i a ser ateses lluny de la seua casa amb tots els inconvenients que això
ocasiona

Article anteriorBenicarló fica en marxa una oficina de gestió de multes
Article següentPeñíscola trabaja en una App de servicios públicos