Inici ALTRES NOTICIES Facebook aporta diners per a millorar el periodisme local

Facebook aporta diners per a millorar el periodisme local

344

Per Tecnonews / AMIC
En algun moment de la seva història Facebook va pensar que podia viure sense comptar amb els mitjans de comunicació. Eren aquests temps en els quals la plataforma social creada per Mark Zuckerberg es pensava com un espai d’intercanvi entre persones iguals. Algunes decisions de la plataforma i alguns encerts dels qui volen utilitzar la xarxa social com a portaveu de les seves ideologies, han fet que la creació de Zuckerberg no fos l’esperada. Ja ningú afirma això que les xarxes socials substituiran als mitjans de comunicació, si bé és cert que aquests segons han de fer una forta reconversió per a guanyar-se la confiança de la població.

Sigui com sigui, la veritat és que actualment Facebook està fent esforços per a crear sinergies amb l’àmbit públic i els mitjans de comunicació per a millorar el seu gran taló d’Aquil·les: la gran profusió d’informació falsa que corre a través de la xarxa social.

La setmana passada la plataforma donava a l’organització sense ànim de lucre d’editors europeus European Journalism Centre, 3 milions d’euros perquè aquesta els distribueixi entre mitjans de comunicació mitjans i petits d’Europa per a fer front a la desinformació sorgida durant el coronavirus en el vell continent. Segons explica la xarxa social, es vol donar eines i força als periodistes locals perquè combatin amb informació rigorosa les notícies falses que sorgeix constantment sobre la pandèmia. Són els mateixos periodistes que segons Google “estan fortament afectats per la crisi econòmica actual”.

Des de Facebook afirmen que “sense ajuda urgent, els mitjans locals seran incapaços de combatre la desinformació i informar els ciutadans”. Sens dubte tota una declaració d’intencions.