Inici BENICARLÓ ESPECIAL GAMESIS: entrevistem a Cristian del Vinalab

ESPECIAL GAMESIS: entrevistem a Cristian del Vinalab

1416

P: Cristian, per ubicar-te una mica: al Gàmesis de l’any passat et vam veure fent de tot: muntant, arreglant, coordinant.. però habitualment, quin és el teu càrrec al Vinalab? Quines són les teues funcions?

R: El meu càrrec al Vinalab és el d’especialista tècnic, on la meva feina és el correcte funcionament de la intranet del Vinalab, la xarxa wifi i diferents serveis com streaming incloent el donar suport tècnic als esdeveniments que, de forma externa, es realitzen al Vinalab.

Per altra banda també em correspon ser l´enllaç entre el Vinalab i el departament d’informàtica de l’ Ajuntament de Vinaròs, per tal de que tot ens funcione bé.

P: Tornant al Gàmesis… enguany heu ampliat espai i actes. S’esperen molts més visitants respecte a l’any passat?

R: Enguany hem crescut en dies amb una organització més sòlida, per la qual cosa esperem un creixement proporcional al que portem experimentant des de la cinquena trobada del Gàmesis en 2017, que és quan vam canviar un poc la direcció de l’esdeveniment incloent tornejos i tallers.

P: Quin és l’acte de  l’any passat que més et va agradar?

R: Sense cap dubte les finals a l’auditori del Vinalab, on aconseguirem agrupar tant els participants de les finals com a un públic entregat que va estar animant en cada un dels tornejos que allí es feren. Poder realitzar-les amb el projector i el so del Vinalab era un repte pendent a nivell personal que em vaig marcar des de l’any anterior (el 2017).

P: I què vas aprendre a nivell professional, del Gàmesis de l’any passat?

R: En la meua feina com a administrador de sistemes en Asertic estic acostumat a resoldre incidències en servidors a temps real, però la pressió que et fica una “manada de adolescentes” als que no els va el Fortnite, et fica en un punt de concentració molt bestia (jejeje).

P: Quina és la novetat que més il·lusió et fa d’aquest nou Gàmesis?

R: El “Gàmesis Night”. És un homenatge al clàssic que es feia fa més de 20 anys a Vinaròs anomenat “Les 24h d´internet”; primer a la terrassa del Pub “Sanse” amb una RDSI i després ja ens van deixar una caseta com les de Carnaval. És una aposta personal al Gàmesis i que ha tingut una gran resposta per part dels “viejunos del lugar”.

P: A part del Vinalab, en quins projectes més treballes?

R: A més de formar part de la gestora del Vinalab tinc la meva empresa incubada en el mateix centre (Asertic) i treballem bàsicament en la gestió i implementació de servidors dedicats, tant per a empreses com per a l’administració pública, amb gran varietat de finalitats com un Súper HUB de Moodle® (UNED) o la centralització de pissarres virtuals amb Big Blue Button® (Smartdrive), passant per servidors de hosting fets a mida per a varies agencies de publicitat o la gestió de la infraestructura IT d´empreses locals i nacionals.

P: Per acabar, penses que hi ha lloc a Vinaròs per a més esdeveniments relacionats en els videojocs? En cas afirmatiu, de quin tipus?

R: Crec que es tindria que intentar fer un Gàmesis més fort i ficar el Vinalab en el mapa de la scene dels videojocs. És un esdeveniment que funciona i cada any és més reconegut, primer a nivell local, després a nivell comarcal i ja estem veient un cert nivell provincial. En Gàmesis hi ha una bona representació tant de les noves tecnologies com de les més retro, passant per la vessant educativa amb els tallers per als més menuts i amb la presència de la Universitat Jaume I (UJI) amb el seu Grau de videojocs.

Moltes gràcies Cristian! ens veiem al GAMESIS 2k19 !!!

Programació GAMESIS