Inici PREMSA VALENCIANA 50 anys del Grup Gil Comes (reportatge)

50 anys del Grup Gil Comes (reportatge)

1747

L’empresa vinarossenca Grup Gil Comes celebra el seu 50 aniversari

Contracta més de 4.000 persones de quatre països diferents amb una facturació de 80 milions d’euros

L’empresa va néixer el 1969 amb un naixement molt peculiar. Com va explicar Francisco Gil “Va ser quan el meu pare i el seu oncle van contactar amb uns senyors que procedien d’Algèria. Els esdeveniments dels anys 1962 i 1963 en aqueix país van fer que isqueren les principals indústries d’anxoves d’aqueix país i buscaren noves maneres de continuar els seus negocis, sobretot a França. Però van arribar fins a Vinaròs i ací van formar una societat que va durar 6 o 7 anys, fins que es van anar al Marroc, però això va servir perquè nosaltres arrancàrem i formàrem aquesta empresa familiar que ara ja és tercera generació”.

L’empresa vinarossenca Grup Gil Comes empra a més de 4.000 persones d’Espanya, l’Argentina, el Marroc i el Perú i és fabricant líder en el mercat espanyol d’anxoves, aladrocs en vinagre i “sardinillas” en conserva i ha celebrat el seu 50 aniversari, amb una gran celebració al Vinalab, amb presència de treballadors, client, proveïdors, col·laboradors i autoritats municipals, a més de familiars i amics.

L’any 1969, la família Gil Comes, molt coneguda en el comerç del peix fresc, va tindre la idea d’elaborar la conserva de l’anxova en salaó, aprofitant que aquest any la seua captura al port de Vinaròs era de les seues principals riqueses. En poc temps l’empresa va crear la marca “el Menú” per a comercialitzar-la en l’àmbit regional. Amb els anys i l’acceptació dels consumidors, en 1985 van ampliar la gamma amb les conserves de “sardinillas” cent per cent mediterrànies. En 1999, l’empresa va iniciar la seua col·laboració amb Mercadona com interproveïdor, i en 2005 va introduir la fabricació de la semi-conserva d’aladrocs al vinagre. Fruit de la cerca constant de nous productes en 2009, van incorporar a la família la línia de Banderilles. Actualment l’empresa factura més de 80 milions d’euros anuals.

No us perdeu reportatge especial al 7dies actualitat de Vinaròs d’aquesta setmana, amb fotos de l’esdeveniment. Fotos de Julián Zaragozà.

Article anteriorESPECIAL GAMESIS: entrevistem a Cristian del Vinalab
Article següentMenús navideños para llevar, en Tres Pontets