Inici BENICARLÓ ESPECIAL GÀMESIS: entrevistem a Cristian de ASERTIC

ESPECIAL GÀMESIS: entrevistem a Cristian de ASERTIC

340

Entrevista publicada a la revista 7dies actualitat de Vinaròs el 7 d’octubre de 2022

P: Cristian, ja eres un veterà en montar el GÀMESIS, en tota la complexitat tècnica que té… com ho portes?
R: Aquesta és la 5ª edició en la que participo activament i la segona com a gestor del Vinalab. A més, enguany muntem el grau de responsabilitat, ja que Asertic Consultores estarà a càrrec de la comunicació i de la imatge de l’esdeveniment. Com ho portem? Amb molta il·lusió i treball, preparant tot el que comporta una trobada d’aquestes característiques, que no para de créixer any rere any. Cada edició és més complexa que l’anterior. Per això, cal destacar el suport d’una gran quantitat de persones i empreses que, de forma desinteressada, ens ajuden a fer més gran el Gàmesis.

P: El GÀMESIS es supera any rere any… sense fer molt de ‘spoiler’, espereu més visitants? Hi hauran més actes?
R: Segons la projecció que tenim, esperem un increment d’un 30% de visitants i jugadors respecte a l’edició anterior. Tindrem nous tallers, com el de confecció de “varitas mágicas” a lo Harry Potter, i altres novetats com el concurs infantil de Cosplay i els jocs de rol en dos variants, una per als més menuts i un altra per a adults. Hi ha prevista un altra sorpresa, però no la puc dir. Això sí, us deixarà bocabadats! Un altre canvi en aquesta edició és que no tancarem a migdia, així que tindrem una continuïtat inèdita en el dia a dia del Gàmesis. I recordeu, l’entrada és gratuïta!

P: L’any passat va ser la tornada al GÀMESIS presencial i “lo petó”… quin va ser l’acte que més et va agradar?
R: L’any passat va ser el retorn després de la pandèmia i la gent tenia moltes ganes de tornar a participar. Es podia veure en el ambient, cosa que com a organitzador et dona un grau de satisfacció major. Jo, com a bon “gamer viejuner”, on sempre xalo més és a les finals del retrogàmesis. Sóc participant actiu tant del torneig del Street Fighter II com del Puzzle Bobble a la arcade oficial del Gàmesis. No obstant, considero que tots els actes valen molt la pena.

P: I què vas aprendre, a nivell professional, del Gàmesis de l’any passat?
R: En cada edició el Gàmesis ha anat creixent i augmentant la seva complexitat a nivell logístic. Els primers anys es podien fer els preparatius i les tasques que comporta aquest esdeveniment sense tant d’esforç, però en les últimes edicions ja era massa, així que hem après a delegar una part de l’operativa en altres persones que responen activament cada edició. Em refereixo a la nostra benvolguda “Staff”, que podreu identificar fàcilment per la seva camiseta d’organització. Sense ells no podríem fer el Gàmesis tal com és ara.

P: Quina és la novetat que més il·lusió et fa d’aquest nou Gàmesis?
R: Com he comentat, en la part operativa cal destacar que no tancarem a migdia com en altres edicions, ja que des de la junta creiem que és millor per a donar continuïtat a l’esdeveniment. Per altra banda, enguany no acumularem les finals en diumenge a l’auditori, si no que anirem fent-les en la carpa en el moment que finalitzi cada torneig; excloent el retrogàmesis, que es farà a l’aula assignada. Creiem que aquesta mesura ajudarà a donar-li més ambient a tot el conjunt. Enguany farem la prova, a veure com surt.

P: A part del Vinalab, en quins projectes més treballes?
R: En aquests moments Asertic Consultores forma part del catàleg d’agents digitalitzadors, com a proveïdor de solucions i serveis tecnològics en la subvenció anomenada Kit Digital. Per tant, estem involucrats en una vintena de projectes de digitalització d’empreses, tant del primer segment com del segon d’aquesta ajuda per a les Pymes. Ajudem a les empreses que es poden beneficiar, i també les advertim del nivell de frau en augment que hi ha en empreses no especialitzades que actuen com a representats voluntaris d’aquesta subvenció.

P: I a nivell personal, a què estàs jugant ara mateix?
R: Jo soc molt xboxer i, quan tinc un poc de temps lliure, faig alguna marató a la Xbox Series X, sobretot a jocs de món obert. Un que he acabat ara fa poc el tenia pendent de fa temps; es tracta de l’Assasins Creed Oddissey. No obstant, sempre em queda temps per al meu raconet retro, on tinc una Súper Nintendo, entre altres consoles, i el seu corresponen CRT per a les meues partidetes nostàlgiques.

P: Per a acabar, penses que hi ha lloc a Vinaròs per a més esdeveniments relacionats amb els videojocs? En cas afirmatiu, de quin tipus?
R: Personalment crec que caldria centralitzar qualsevol esdeveniment relacionat amb els videojocs en el Gàmesis i fer un referent provincial encara més fort. El que sí trobo en falta és una associació entre la gent del poble i rodalies de “lo retro”, on poder compartir opinions de jocs o tecnologies anteriors.

Moltes gràcies Cristian! Ens veiem al GÀMESIS 2K22 !!!
Ens veiem! Com ja saps estic per Tailàndia de retiro de meditació, per tal d’agafar aquesta edició com es mereix.