Inici ALTRES NOTICIES El sector del videojoc es desaccelera

El sector del videojoc es desaccelera

259

Per Tecnonews / AMIC 


El sector del videojoc espanyol continua donant alegries, però en 2019 ha fet un pas enrere. Això és el que es desprèn de l’Anuari de la indústria del videojoc presentat el 14 de març per l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI). Segons el document, les xifres de facturació de 2019 suposarien per al sector un retrocés del 3,3% respecte a l’anterior exercici anual. Això significa una facturació de 1.479 milions d’euros, una xifra molt superior a la facturació del cinema que se situa en els 624 milions d’euros o la facturació del sector editorial amb una xifra de 269 milions d’euros.

Malgrat aquest descens, segons assenyalen des de la pròpia associació, el sector està plenament afermat gràcies als 15 milions d’usuaris de videojocs i a la progressió del mercat digital que ha viscut un augment del 6,6%.

Si desglossem les dades anteriorment ofertes veiem que durant l’any passat es van vendre 8,4 milions de videojocs, 1,1 milions de consoles i 4,2 accessoris per als videojocs.

Sens dubte si hi ha alguna cosa que cal destacar d’aquest informe és el perfil dels usuaris, perquè contra tot pronòstic el prototip de jugador està variant amb passes de gegant. Gairebé la meitat dels espanyols d’entre 6 i 64 anys juguen i elles cada vegada tenen un major pes representant el 42%.

Article anteriorFacebook incapaç de realitzar un verificat efectiu contra les ‘Fake News’
Article següentXaro Miralles, alcaldessa de Benicarló valora els 40 dies de confinament