Inici BENICARLÓ El ple de Septembre ratifica el nomenament de les falleres majors

El ple de Septembre ratifica el nomenament de les falleres majors

451

L’ordenança regulado ra de l’estacionament d’autocaravanes torna a suscitar polèmica

L’Ajuntament de Benicarló celebrava la nit de dijous 28 de setembre sessió plenària ordinària, i un dels primers punts en ser aprovat va ser la ratificació del nomenament de les falleres majos i corts d’honor de 2018, en un saló de plens abarrotat que va irrompre en aplaudiments un cop es va aprovar el punt. 

Poc després, s’iniciava el debat i votació de la resta de punts de l’ordre del dia. L’’equip de govern va aprovar l’Ordenança general de subvencions del consistori, punt en què l’oposició es va abstenir (el Partit Popular argumentà que no havien disposat de suficient temps per analitzar la proposta). També es va donar llum verda definitiva a l’Ordenança reguladora de l’estacionament d’autocaravanes en els espais de domini públic local (amb els vots en contra de l’oposició, que tornà a criticar la idoneïtat de l’espai escollit –a tocant de la desembocadura del Barranquet- per a ubicar el punt d’estacionament), en un punt que va alçar la polèmica quan una persona del públic va voler prendre la paraula, fet que com va recordar-li l’alcaldessa, no està permès en el reglament de les sessions plenàries.

El ple també va tirar endavant la modificació del Reglament de participació ciutadana, amb els vots en contra del PP i les abstencions de Ciutadans. I referent a temes econòmics, es va aprovar la liquidació de la recaptació de les entrades dels actes de Festes i un reconeixement extrajudicial de crèdit –punt que va confrontar els punts de vista entre equip de govern i Partit Popular- amb els vots en contra de l’oposició, així com les retribucions del personal laboral de l’OACSE i l’increment de l’1% dels mòduls de festivitat i nocturnitat. 

 

Per urgència, es va votar favorablement la adhesió de Benicarló a la xarxa espanyola de ciutats saludables i a l’estratègia nacional de promoció de la salut i prevenció en el sistema nacional de salut. I es va desestimar la moció que presentava el Partit Popular per tal de defensar la unitat territorial nacional front els desafiaments independentistes, al considerar l’equip de govern que la urgència del punt no estava justificada.

En l’apartat de precs i preguntes, Ciutadans va demanar informació al voltant de la llista d’espera al centre de dia 9 d’octubre (tot preguntant si es pensa millorar i ampliar el servei), va preguntar si s’oferiran nous serveis de recollida de residus urbans (com ara l’oli domèstic o material vegetal) i va sol·licitar informació al voltant del tancament de platges, que va succeir aquest estiu.