Inici BENICARLÓ Benicarló formarà part del Programa Paisatge de la Generalitat

Benicarló formarà part del Programa Paisatge de la Generalitat

478

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha anunciat la posada en marxa d’un programa específic per a regenerar el litoral valencià. La costa Nord de Benicarló serà una de les quatre zones pilot on es començarà a actuar.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assistit avui a la presentació a València del Programa Paisatge, una iniciativa de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que té com a objectiu millorar la imatge del litoral i qualificar-lo per tal de fomentar l’activitat turística de qualitat. Benicarló formarà part dels primers projectes pilot que s’inclouran en aquest programa, juntament amb l’Albufera de València, la platja de l’Ahuir de Gandia o el Clot de Galvany d’Elx.

En concret, la Generalitat dissenyarà i concretarà les actuacions necessàries per tal d’impulsar la Via Litoral, que anirà des de Pilar de la Horadada fins a Vinaròs. Cadascun dels projecte que s’incloguen en aquest programa estaran finançats amb fons europeus, autonòmics i municipals, a més de fons procedents de les activitats compatibles amb el Pativel.

Pel que fa a la costa Nord de Benicarló, es durà a terme un projecte per a establir els criteris que han de marcar les futures actuacions en la zona. El projecte determinarà les zones d’ús públic o les zones d’esbarjo i regularà, a més, la restauració d’edificacions d’interés. Paral·lelament, fixarà criteris d’interés paisatgístic relacionats amb els cultius, les vies litorals o les tanques.

L’alcaldessa s’ha mostrat molt satisfeta amb aquesta iniciativa de la Generalitat i ha remarcat que «la Conselleria no només es preocupa de protegir el territori, sinó de posar-lo en valor portant a terme aquests projectes que milloraran les zones i potenciaran turísticament el litoral».

Miralles ha anunciat que d’aquí a dos setmanes s’iniciaran els contactes amb l’empresa que ha de redactar el projecte, que estarà acabat abans del 31 de desembre.