Inici PEÑÍSCOLA El Govern Municipal de Peníscola aprova el Pla d’Acció per a l’Agenda...

El Govern Municipal de Peníscola aprova el Pla d’Acció per a l’Agenda 2030

177

El Consistori en Ple va donar llum verda ahir al document que estarà en exposició publica durant 30 dies

La regidora de l’àrea de Participació Ciutadana, Lidia Herrero, ha portat a Ple per a la seua aprovació inicial el Pla d’Acció per a l’Agenda 2030 a Peníscola.

“Aquest full de ruta que aterra els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides a la realitat i necessitats del nostre municipi és un document viu, fruit d’un procés participatiu, en el qual la ciutadania ha exposat els principals reptes que enfrontem junts com a poble” ha manifestat, posant en valor el procés participatiu impulsat des de l’administració per a la seua confecció.

Procés participatiu

Durant el mes de novembre passat la mateixa Regidoria va dur a terme diverses iniciatives per a incloure l’opinió de la ciutadania en el seu procés d’elaboració.

Concretament, es va difondre un formulari en els canals institucionals de l’Ajuntament, a través del qual qualsevol ciutadà podia manifestar la seua opinió sobre les principals dificultats que afronta el municipi, així com fer propostes de millora.

A més, representants d’associacions i entitats locals, així com veïns i veïnes van acudir a la convocatòria pública per a avaluar els principals reptes que aborda el municipi en el present i futur pròxim.

Durant aquesta sessió presencial es van posar en comú les anàlisis DAFO realitzades per grups i la consultora que coordinava el procés va compartir la informació sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per a poder aterrar-los en el municipi i confeccionar un Pla de manera conjunta que integrara els principals ODS adequats a la realitat social de Peníscola.

“Identificar fortaleses i oportunitats, així com compartir i estar d’acord majoritàriament en les principals febleses i amenaces ha possibilitat que, junts, de manera col·laborativa i creativa, posem en aquest document sobre la taula assumptes sobre habitatge, mobilitat, zones verdes o estacionalitat que hem de treballar per millorar amb una estratègia clara” ha explicat la regidora que, al costat de la Secretaria municipal i la consultora especialitzada Omawa, ha coordinat el procés d’elaboració del Pla.

Durant un mes després de la seua publicació oficial, qualsevol veí o veïna pot realitzar més aportacions al Pla d’Acció, amb l’objectiu de poder enriquir el document que passarà a aprovar-se definitivament després de la seua exposició pública.

“Amb aquest Pla podrem planificar la inclusió d’accions i inversions en els successius pressupostos municipals, compromesos amb els ODS i enfocats a les necessitats i oportunitats que presenta la nostra població” ha reiterat Herrero.