Inici BENICARLÓ El Coronavirus en el Maestrat se centra en Vinaròs i Benicarló  principalment

El Coronavirus en el Maestrat se centra en Vinaròs i Benicarló  principalment

1454

El Coronavirus en el Maestrat se centra en Vinaròs i Benicarló  principalment

Peníscola i l’interior continua estable mentre a Benicarló i Vinaròs continua la tendència a l’alça

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a la comparació de les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, us oferim l’habitual resum setmanal. En data de 7 d’abril de 2021, continuen augmentant els nous casos que mai havien acabat de frenar: 6.262 en total (47 més que la setmana passada).

Amb l’arribada de l’hivern i especialment els contactes socials de Nadal, vam començar a disparar-se els positius. Encara que estàvem en continua baixa de nous casos des que es van disparar a 1277 PCR+ fa dos mesos, vam passar a 16 nous casos fa dues setmanes, 23 PCR+ la passada i 41 PCR+ aquesta, continuant la tendència a l’augment.

Mentre Sanitat accelera el procés de vacunació, continua la por enfront de la possibilitat que es relaxe la pressió social i amb els nous turistes, arribe una següent onada, com ha passat a Itàlia.

– Benicarló: també la tendència a augmentar lleugerament (12 PCR+ respecte a 9 de fa una setmana i sols 3 de fa dues) i s’estableix el total d’infectats en 2.013.

– Vinaròs: Es trenca l’estabilitat amb la pujada a 25 nous PCR+ respecte a 10 de la setmana passada i 11 de l’anterior, i tornen a pujar el total d’infectats a 2.169.

– Peníscola: Estabilitat total de fa dues setmanes: cap PCR+ i es manté la xifra de 520 infectats

Coronavirus a les poblacions de l’interior

Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos apareix sobtadament verd des de fa cinc setmanes i pràcticament es manté excepte Sant Jordi i Càlig (1 nou PCR+) controlats els brots a poblacions veïnes de ciutats costaneres.

 

Sanitat reforça els punts de vacunació dels hospitals de campanya davant la gran afluència de persones

– Entre aquest dimarts i el dimecres s’han administrat més de 96 mil vacunes de AstraZeneca a les persones nascudes en 1956 i 1957 així com d’altres col·lectius com a majors de 80 anys.
– L’hospital de campanya de la Fe ha habilitat 5 nous llocs de vacunació i el d’Alacant 3 més

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha reforçat els punts de vacunació instal·lats als hospitals de campanya amb nous llocs per a l’administració de dosi de vacuna contra la COVID-19 davant la gran afluència de persones que s’ha registrat al llarg d’aquest dimarts.

En aquest sentit, entre aquest dimarts i el dimecres passats s’han administrat més de 96.000 vacunes de AstraZeneca a les persones nascudes en 1956 i 1957 (65 i 64 anys). A més, als centres de salut s’han repartit unes 120.000 dosis de Pfizer per a, al llarg de la setmana, acabar la vacunació de les persones majors de 80 i començar la vacunació de les de 78 i 79 anys.

A l’hospital de campanya de la Fe s’han habilitat 5 nous llocs de vacunació, que s’han sumat als 15 previstos per al dia de hui, amb els quals accelerar el procés i evitar, en la mesura del possible, les esperes dels pacients. A més, s’ha reforçat també el triatge inicial previ a l’entrada del recinte amb 4 llocs més dedicats a informar i guiar als pacients.

Per part seua, la vacunació ha transcorregut amb normalitat a l’hospital de campanya de l’Hospital General de Castelló. En el cas de l’hospital de campanya d’Alacant, i a pesar que els pacients no han patit retards importants, es reforçarà de cara a la jornada de demà dimecres amb 3 nous llocs de vacunació.

Cada persona que ha de rebre la vacuna és citada amb antelació a través d’un missatge de text (SMS) en el seu telèfon mòbil o a través de trucada telefònica pels equips d’atenció primària. Per tant, és important acudir a l’hora de la citació o minuts abans per a evitar esperes innecessàries.

Reunió amb la empresa farmacèutica Janssen

El  president de la Generalitat, Ximo Puig, es va reunir dimarts, juntament amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, amb representants de la farmacèutica Janssen.

En la reunió els responsables de la companyia han traslladat al president que la previsió és que des del mes d’abril i fins a setembre entregaran a la Comunitat Valenciana dos milions de dosis.

El president ha valorat molt positivament aquest anunci ja que suposa que, a l’ésser una vacuna d’una única dosi, es podrà immunitzar a dos milions de valencians amb el que era vacunació adquirirà un ritme molt elevat.

Al marge dels aspectes relacionats amb la vacunació el president també ha acordat amb la farmacèutica Janssen compromisos de col·laboració futur en altres aspectes com els relacionats amb la salut mental o els processos d’analítica que es realitzen a la Comunitat Valenciana.

Igualment han acordat treballar conjuntament per a presentar projectes vinculats a la salut a les convocatòries d’ajudes de fons europeus.

Article anteriorOs invitamos a conocer Granja Boverals: una granja diferente, donde el bienestar animal no está reñido con la producción o la calidad
Article següentL’Ajuntament de Vinaròs presenta una potent programació cultural de primavera