Inici BENICARLÓ El BOE publica les fases del segellament definitiu de Castor

El BOE publica les fases del segellament definitiu de Castor

467

L’execució del programa d’abandó dels pous tindrà una duració que s’estima entre els 6 i 8 mesos i constarà de tres fases.

A data de 30 de juliol de 2020, el BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) ha publicat l’anunci de la Subdelegació del Govern de Castelló pel qual se sotmet a informació pública la documentació per als treballs de segellament i abandó definitiu dels pous de l’emmagatzematge subterrani de gas natural Castor, així com l’estudi d’impacte ambiental associat.

Com ja s’havia anunciat “Per Resolució de 6 de novembre de 2019 de la Secretaria d’Estat d’Energia va ser publicat l’Acord del Consell de Ministres de 31 d’octubre de 2019, pel qual es va posar terme a la hibernació de les instal·lacions de l’emmagatzematge subterrani ‘Castor’, es va acordar el seu desmantellament i es va ordenar, com a primera fase d’aquest, el segellament i abandó definitiu dels pous”.

L’objectiu del projecte és el segellament i abandó definitiu dels 13 pous d’emmagatzematge subterrani de gas natural Castor, localitzats en la mar Mediterrània, a 21,6 km de la localitat de Vinaròs (Castelló) en una àrea amb una làmina d’aigua de 60 metres de profunditat.

La primera de les tres fases és l’aproximació i posicionament de la unitat d’operació (Jackup MODU)

La segona serà l’execució d’operacions de segellament i abandó definitiu dels pous, amb la retirada de taps superiors, operacions de neteja i assentament de taps mecànics i la fonamentació i recuperació de les canonades de pou i revestiment.

La tercera fase, constarà de la retirada i desmobilització de la unitat d’operació i restauració del fons marí, segons la publicació del BOE.

A més, aquest projecte està sotmés a l’Avaluació d’Impacte ambiental Ordinària, amb l’objectiu d’obtindre la Declaració d’Impacte Ambiental, com es regula en la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental.

El projecte Castor, amb una inversió de 1.200 milions d’euros, tractava d’aprofitar un antic pou petrolífer a 1.750 metres de profunditat sota el nivell de la mar per a subministrar fins a un terç de la demanda de gas del sistema durant 50 dies, però la injecció de gas va provocar nombrosos micro-terratrémols en la zona, limítrofa entre la Comunitat Valenciana i Catalunya.

La decisió d’hibernar el magatzem Castor es va prendre en 2014 després dels 500 sismes registrats en la zona al setembre de 2013.

En 2017, el Govern va decidir no reobrir les instal·lacions davant el risc de nous terratrémols després de rebre un informe encarregat al MIT i a la Universitat d’Harvard.

 

Podeu consultar el PDF senser al següent enllaç:

https://www.boe.es/boe/dias/2020/07/30/pdfs/BOE-B-2020-24498.pdf

 

Article anteriorFinalitza el Festival de Curtmetratges Agustí Comes amb ‘The Other’ i ‘Skin’ com a guanyadors de l’edició 2020
Article següentL’IES Ramon Cid felicita als participants i guanyadors d’AMIC-Ficcions 2020