Inici PREMSA VALENCIANA Finalitza el Festival de Curtmetratges Agustí Comes amb ‘The Other’ i ‘Skin’ com...

Finalitza el Festival de Curtmetratges Agustí Comes amb ‘The Other’ i ‘Skin’ com a guanyadors de l’edició 2020

539

El guanyador del premi del jurat ha sigut ‘The Other‘, de Samko Brothers i el del públic ‘Skin’ de l’israelià Guy Nattiv, de les 893 obres procedents de 41 paisos diferents en aquesta edició 2020 del festival organitzat per Fundació Caixa Vinaròs, celebrada en l’escenari del “Vinaròs Arena” de la plaça de bous.

El premi del públic va ser anunciat pel primer tinent d’alcalde i regidor de Festes, Turisme i Promoció de la Ciutat Marc Albella, sent patrocinat per l’ajuntament de Vinaròs, i el premi del jurat per Josefa Gondomar, presidenta de la Fundació Caixa Vinaròs. Tots dos premis estan dotats amb 1.000 euros i escultura de Lukas Ulmi. Els directors de tots dos curts no van poder acudir al lliurament de premis i van enviar un vídeo d’agraïment, que va ser projectat per al públic assistent, que també va poder visualitzar tots dos curts durant la nit del dissabte.

L’acte va ser presentat per la periodista Noemí Polls i el president del jurat enguany ha sigut Joan Salvat Sanchís Aizpun, professional reconegut del sector audiovisual amb àmplia experiència i professor de Formació Professional d’Imatge i So en l’IES Vila-Roja a més de professor associat del grau de Comunicació Audiovisual i Publicitat de l’UJI.


The Other‘, de Samko Brothers, és un curtmetratge iranià que tracta d’un home religiós i tradicional que, després de la mort de la seua dona, sospita que aquesta tenia una relació amb un altre home. D’altra banda, ‘Skin’ va guanyar l’Oscar al millor curtmetratge en la 91 edició dels premis i la seua temàtica és el racisme. Està basat en la història real de Byron Widner, un supremacista blanc que es va sotmetre a una àmplia cirurgia per a eliminar tots els seus tatuatges neonazis que omplien el seu cos per a reformar-se.

La resta de finalistes d’aquesta edició del festival han sigut ‘El meu germà Juan‘, de Cristina i María Martín, ‘Driving lessons‘, de Marziyeh Rihai, “Muir per tornar”, de Javier Marco, ‘Els que callen’, d’Albert Folk, ‘Between a rock’, de Mads Koudal, ‘Acqua’, de Guido Simonetti, ‘Sticker’ de Georgi M.’Unkovski,’Influencer’ de Rubén Barbosa, ‘The path’ de Mesim Ugzmajli i ‘Bonboné’, de Rakan Mayasi.

Article anteriorDefunció de Ramón Redó Vidal, mestre i historiador de Vinaròs
Article següentEl BOE publica les fases del segellament definitiu de Castor