Inici BENICARLÓ El 28 M a Benicarló: anàlisi i resum

El 28 M a Benicarló: anàlisi i resum

638

 

Redacció 7 dies – Fotos: 7dies / Juanvi G.

La jornada electoral del 28M, en la qual se celebraven les eleccions municipals i autonòmiques, va transcórrer a Benicarló amb normalitat democràtica. 11.771 benicarlandos van acudir a votar en un diumenge plujós, amb l’habitual ambient de civisme i calma. La nit electoral es va anar tornant cada vegada més emocionant a mesura que els resultats arribaven a les seus dels diversos partits. Avançava el recompte, es feia patent que no hi hauria majoria absoluta, i el repartiment dels vots començava a apuntar un escenari en el qual els pactes serien tan necessaris com imprevisibles.

Els set del Partit Popular.
El Partit Popular va obtenir el nombre més gran de vots, 3.482, millorant en dos regidors el resultat de 2019 i igualant el de 2015, quan es va perdre l’alcaldia davant Xaro Miralles.

Els cinc del PSOE.
EL PSPV-PSOE, amb una campanya personalista i exuberant, intentava repetir la majoria absoluta de Xaro Miralles. No obstant això, va passar d’11 regidors a 5, de 5.223 vots a 2.720.

Els quatre de Benigazlum.
Benigazlum és una formació nova que ha regirat totes les fitxes sobre el tauler. Amb un programa extens i polèmic en algunes propostes, ha aconseguit il·lusionar a 1.883 votants, assolint 4 regidors que, en paraules pròpies, li donen la clau de l’Ajuntament.

Els tres de Compromís.
Compromís (Acord per Guanyar) va rebre el suport en les urnes de 1.366 votants, guanyant un regidor respecte a 2019. Compromís ha oferit una campanya dinàmica, subratllada pel caràcter obert de la seua candidata, Núria Isern. Es pot considerar un bon resultat local.

Els dos de Vox.
Vox es presenta per primera vegada a les eleccions municipals amb un resultat de 1.094 vots que li donen 2 regidors. Aquests dos regidors proporcionen a Vox la seua tan anhelada entrada en el saló de plens, però no el converteixen en una força necessària a priori per a conformar govern.

Ciutadans perd els seus tres regidors.
El partit Ciutadans ha perdut el seu valor com a marca nacional i els seus representants a Benicarló han patit les conseqüències, de la mateixa manera que van gaudir de l’auge en el seu moment. Benjamí Martí ha sigut triat per 517 votants en 2023, enfront dels 1.408 de 2019, perdent així els tres regidors que havien format un indestructible equip durant dues legislatures en oposició.

Podem-EUPV, Unides Podem.
Malgrat l’eloqüència demostrada pel seu candidat, Enoc Altabás, en el debat celebrat dies abans, aquesta llista conjunta es va quedar a uns vots d’obtenir representació, comptant amb la confiança de 441 electors.

No us perdeu reportatge sencer i informació actualitzada a la propera revista 7dies actualitat de Benicarló. Aquest divendres al vostre quiosc.