Inici COMARQUES Diputació invertirà 916.000 € en el manteniment de pistes i camins rurals...

Diputació invertirà 916.000 € en el manteniment de pistes i camins rurals dels pobles de menys de cinc mil habitants

87

La Diputació invertirà 916.000 euros en 2021 en el manteniment de pistes i camins rurals dels pobles de menys de cinc mil habitants

El president José Martí destaca que la inversió que li correspon a cadascun d’aquests 115 municipis representa un increment del 45% respecte a 2019

El Parc Mòbil de la Diputació de Castelló invertirà 916.8000 euros en 2021 en el manteniment i arranjament de pistes i camins de 115 municipis de menys de cinc mil habitants. Així ho ha anunciat el president de la Diputació, José Martí, qui ha explicat en la seua recent visita a Tales que cadascun d’aquests pobles té assignada una quantitat fixa de 6.600 euros, que segons les dimensions del terme municipal es pot ampliar fins a 13.300 euros. Són xifres que respecte a 2019 representen un increment del 45%, ja que llavors, a cada poble només es destinava 4.600 euros. En la visita a Tales li acompanyaven els diputats provincials del Parc Mòbil, Abel Ibáñez, i de Concertació amb els ajuntaments, Ximo Huguet, i l’alcalde, Vicente Juan Prada de Conflent.

Martí ha assenyalat que inicialment s’havien pressupostat 700.000 euros per a la realització d’aquests treballs “encara que s’ha pogut incrementar fins als 916.800 euros gràcies a la incorporació de romanents”. Són tasques en les quals també s’ha introduït el factor de discriminació positiva a favor dels xicotets pobles, ja que “ara només es realitzen en municipis de menys de 5.000 habitants i no en minicipis de major població, com succeïa amb anterioritat”.

Es tracta d’un servei que sol·liciten els ajuntaments i desenvolupen les dues empreses adjudicatàries en les denominades zona sud i zona nord en les quals s’ha subdividit la província per a la realització d’aquests treballs.

Els operaris que atenen aquests treballs netegen cunetes, tiren formigó en les pistes o les aplanen després d’episodis de pluja quan són de terra. I ho fan conforme a la planificació que arran de les peticions formulades realitzen els serveis tècnics de la Diputació.

El president Martí ha destacat que aquestes actuacions també formen part de les polítiques que impulsa la institució per a fer front al repte demogràfic i lluitar contra la despoblació. En aquest sentit, ha assenyalat que “per a molts pobles resulta crucial disposar de camins en bon estat perquè solen ser vies molt utilitzades per raons d’índole laboral o de connectivitat comarcal per persones que resideixen en municipis pròxims”.

Article anteriorVinaròs y Peñíscola tienen 2 de las 6 peores playas de la Comunidad Valenciana según Ecologistas en Acción
Article següentVinaròs acull una jornada de conscienciació per a la recollida selectiva de les deixalles