Inici PREMSA VALENCIANA FACSA analitzarà la presència del coronavirus a les aigües residuals de Vinaròs

FACSA analitzarà la presència del coronavirus a les aigües residuals de Vinaròs

1784

L’ajuntament de Vinaròs amb FACSA han arribat a un acord per a analitzar la presència de coronavirus a les aigües residuals

Es tracta d’una mesura acordada amb l’empresa FACSA que serà l’encarregada de fer els anàlisis per a detectar possibles rebrots de la Covid-19 L’Ajuntament de Vinaròs ha arribat a un acord amb l’empresa FACSA per a realitzar anàlisis a les aigües residuals per a detectar la possible presència del coronavirus i així poder controlar possibles rebrots de la malaltia. Es tracta d’una mesura preventiva, que sobretot té com a objectiu poder garantir una resposta ràpida i eficient en el cas de detectar la presència de la Covid-19.

Cal destacar que l’empresa FACSA ja ha iniciat aquest mateix anàlisis de les aigües residuals en altres poblacions de la Comunitat Valenciana i en les properes setmanes preveu ampliar-ho a altres localitats interessades en aquest servei. La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “amb els anàlisis es podrà quantificar la presència del virus a les aigües residuals, i juntament amb altres dades, es podrien posar en marxa mesures per evitar un possible rebrot”. En aquest sentit, la regidora insistia que tot i que la situació millora cal continuar alerta per evitar una possible aparició de la Covid-19 a la localitat amb mesures com l’anàlisi de les aigües residuals. Per la seua banda, FACSA serà l’encarregada de realitzar els anàlisis en el clavegueram de la localitat i també en els processos de depuració de l’aigua. Cal destacar que les dades que obtinguen s’estudiaran amb altres variables, com la informació poblacional i epidemiològica, per a prendre així les mesures que es consideren més oportunes en el cas de detectar un rebrot del coronavirus a la localitat. L’alcalde, Guillem Alsina, ha volgut agrair a FACSA Aigües de Vinaròs “la seua bona disposició per a poder posar en marxa els anàlisis i permetre’ns participar en aquest estudi tan important per saber com evolucionarà la Covid-19, i en cas que siga necessari, posar en marxa les mesures preventives que ens indiquen les autoritats sanitàries per evitar possibles rebrots”.

Article anterior‘Retweet Ràdio’ el programa de Radio Benicarló fet per alumnes dels 11 centres educatius de la ciutat
Article següentEls sanitaris treballen per a la detecció precoç i el rastreig dels casos de coronavirus