Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Descoordinació i desconcert per l’ordre de tancament dels comerços

Descoordinació i desconcert per l’ordre de tancament dels comerços

881

Ningú dels actors d’aquest conflicte acaba d’entendre quin es l’horari correcte de tancament.

Els comerciants comencen a estar ben perduts amb el tema del l’horari del tancament dels seus establiments. Però no son els únics, tant les autoritats competents com els cossos de seguretat de l’estat, hi tenen dificultats per entendre les directrius. La descoordinació neix de la interpretació del reial decret d’estat d’alarma a Espanya i les competències de les comunitats autònomes. En aquesta interpretació i en les competències en matèria de control d’establiments i horaris, radica el problema. Mentre alguns entenen que l’elecció de tancament ha de ser el mateix que en la resta del estat (20H), uns altres interpreten que ha de ser a l’horari establert per l’administració estatal (19H). Amb aquest ambient, molts comerciants de les ciutats opten per tancar les seues portes a l’hora més propera (les 19H de la vesprada) per tal d’evitar possibles sancions administratives i econòmiques derivades del tancament.

S’espera que en els pròxims dies la situació creada per la descoordinació entre òrgans públics, trobi un punt d’acord i deixi les coses més clares a comerciants i òrgans de control, per tal de resoldre un conflicte que no deixa de sorprendre per la seua capacitat de confusió.

Actualització: La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, ha deixat sense efecte la resolució de la Generalitat Valenciana, que ordenava el tancament a les 19H, així com els dies de tancament en diumenge y festius. La delegada afirma a més: “que la resolució es va prendre sense consultar”.

Així, els comerços podran tancar els establiments com ho feien fins al dies anteriors al 26 de Març. La resolució de la delegada del govern, acaba (per ara) amb uns dies de preocupació i desconcert dels comerciants.

Article anteriorLa abogacía, una profesión olvidada (opinión)
Article següentServeis Socials de Benicarló amplia el Servei d’Assistència a Domicili i el programa ‘Menjar a casa’