Inici BENICARLÓ CORONAVIRUS: S’estabilitzen els nous casos a Benicarló però agumenten a Vinaròs i...

CORONAVIRUS: S’estabilitzen els nous casos a Benicarló però agumenten a Vinaròs i es frenen a Peníscola.

610

Continua la vacunació malgrat els dubtes de l’AstraZeneca i que Janssen paralitza l’enviament

Continuen augmentant lleugerament els nous casos a Vinaròs. S’estabilitzen a Benicarló i es frenen a Peníscola.

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a la comparació de les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, us oferim l’habitual resum setmanal. En data de 14 d’abril de 2021, continuen augmentant els nous casos en el Maestrat, que mai havien acabat de frenar: 6.287 en total (25 més que la setmana passada).

Amb l’arribada de l’hivern i especialment els contactes socials de Nadal, vam començar a disparar-se els positius. Encara que estàvem en continua baixa de nous casos des que es van disparar a 1277 PCR+ fa més dos mesos, vam passar a 16 nous casos fa tres setmanes, 23 PCR+ fa dues, 41 PCR+ la passada i 50 PCR+ aquesta, continuant la tendència a l’augment però almenys lleugerament.

– Benicarló: s’estabilitzen els nous infectats (11 PCR+ respecte a 12 de fa una setmana i 9 de fa dues) i s’estableix el total d’infectats en 2.016.

– Vinaròs: Tornen a augmentar amb 33 nous PCR+ respecte a 25 de la setmana passada i 10 de l’anterior, i tornen a pujar el total d’infectats a 2.185.

– Peníscola: Estabilitat total de fa tres setmanes: cap PCR+ i es manté la xifra de 520 infectats

Coronavirus a les poblacions de l’interior

Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos apareix sobtadament verd des de fa cinc setmanes i pràcticament es manté excepte Traiguera i Càlig (1 nou PCR+) controlats els brots a poblacions veïnes de ciutats costaneres amb l’excepció d’Alcalà de Xivert (2 nous PCR+ des de la setmana passada)

VACUNACIÓ: Janssen paralitza l’enviament de dosi de la seua vacuna a la Unió Europea, de les quals 15.600 estaven previstes per a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana manté el ritme de vacunació aquesta setmana malgrat la disminució de AstraZeneca

València (13.04.21). La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública mantindrà durant aquesta setmana el ritme de vacunació previst. És a dir, des del 12 al 18 d’abril s’administraran 213.000 dosi de vacunes contra la Covid-19.

De moment, a la Comunitat Valenciana han arribat ja 14.500 dosi de AstraZeneca, una xifra inferior a la prevista, però que no suposarà un canvi en el ritme de vacunació, ja que es continuarà inoculant amb les altres vacunes amb les quals ja compta la Comunitat. Per això, es podran administrar les 70.000 dosis d’aquesta vacuna que havia previst per a aquesta setmana.

A més, cal destacar que aquesta setmana han arribat a la Comunitat Valenciana més de 125.000 dosi de la vacuna de Pfizer, i de la vacuna de Moderna es posaran 17.000 dosi.

D’altra banda, aquesta mateixa setmana estava prevista l’arribada a Espanya de més de 150.000 dosi de la vacuna de Janssen, de les quals unes 15.600 estaven destinades a la Comunitat Valenciana, encara que la farmacèutica ha anunciat que, de moment, es paralitza aquest enviament.

CORONAVIRUS A LA COMUNITAT VALENCIANA: Els brots es desplomen un 78% en l’últim mes


– Els casos associats a aquests brots han descendit també en una proporció similar

El nombre de brots notificats en la Comunitat Valenciana s’ha desplomat un 78% des del 12 de març respecte al període immediatament anterior (entre l’11 de febrer i l’11 de març). Els casos associats a aqueixos brots han caigut en una proporció similar, un 70%.

L’enfonsament ha sigut semblant tant en l’àmbit laboral com en l’àmbit social (-75% i -74%), i més acusat en l’educatiu (-93%), com es recull en la taula adjunta.

Respecte a l’origen, es confirma novament que continuen en primer lloc els brots associats a l’àmbit social, la gran majoria en el context de reunions de familiars i/o amistats.

Quant a localització territorial, no s’aprecien grans diferències entre les províncies de València i Castelló (amb una reducció de -75% i -69% respectivament). La caiguda ha sigut de -87% a la província d’Alacant.

L’avanç en el procés de vacunació i les mesures addicionals de contenció i control de la pandèmia adoptades en la Comunitat Valenciana coincideixen en el temps amb la millora d’aquests indicadors.

Aquestes bones xifres són un motiu d’esperança però, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “no es pot abaixar la guàrdia”.

La flexibilització de mesures que ha entrat en vigor aquest dilluns i que afecta reunions socials, hostaleria i restauració, activitats esportives i a visites a les residències de majors immunitzades “són fruit de l’esforç, la responsabilitat i el sacrifici de tota la ciutadania, i del treball admirable dels i les professionals de la Sanitat. Hem de continuar remant tots en la mateixa direcció per a mantindre’ns en aquesta senda d’estabilitat”.

“Afrontem un repte col·lectiu sense precedents i el comportament individual, com ens està demostrant la pandèmia, no afecta només a qui ho fa, ens repercuteix a tots i totes, tant per a bé com per a mal”, ha assegurat Barceló.

Article anteriorExposició d’olis de FÈLIX MAS i presentació de FÈLIX IN VERSO de Victòria Panadés
Article següentVinaròs millorarà l’asfalt de les vies urbanes de la Costa Nord, Sud i zona de l’ermita