Inici VINARÒS Conclou el Campus d’Estiu 2023 d’AFANIAD Vinaròs

Conclou el Campus d’Estiu 2023 d’AFANIAD Vinaròs

224

 

En aquesta ocasió ha tingut una durada d’1 mes i 3 setmanes, distribuït en una setmana des que van acabar els col·legis i fins al 30 de juny, on van acudir tots els usuaris dels diferents programes d’AFANIAD, siguin els del Centre Ocupacional, com els del Club d’Oci, entre altres programes i activitats.

Posteriorment, des del 3 de juliol i fins a l’11 d’agost, es va celebrar el Campus habitual en aquesta ocasió en el col·legi de la Misericòrdia.

Al Campus 2023, van participar un bon nombre d’usuaris, alguns d’ells components dels programes habituals, però varis, van ser usuaris del Campus per primera vegada.
Destacar que, al Campus, van acudir una bona diferència d’usuaris, amb diferents patologies, distribuint-se en aquesta ocasió en el 16,66% d’usuaris amb paràlisi cerebral, el 25% persones amb discapacitat intel·lectual, el 41,66% de persones autistes no verbals i el 16,68% d’altres patologies.

Durant tots els dies del campus, des del 22 de juny i fins a l’11 d’agost, tots els usuaris van estar atesos pels monitors habituals, Marta i Juny dels nostres programes secundats, Karen fisioterapeuta i els dimecres amb la participació d’un tècnic d’esport especialitzat en esport adaptat. Tots ells dirigits per la nostra directora terapèutica i llicenciada en teràpia ocupacional Silvia Eva Guerrero.

Durant tots els dies del Campus es van desenvolupar diferents activitats, pensades i acoblades la diversitat del grup, tals, com a jocs al pati del col·legi, manualitats, musicoteràpia, excussions per la ciutat, jocs d’aigua i piscina, activitat física adaptada, tallers de cuina i l’estrella de cada setmana, com és anar i compartir la nostra platja.

La valoració que realitzem en aquesta ocasió és molt positiva, danya de no tenir el lloc on anàvem a realitzar les activitats amb més antelació, si bé el lloc que finalment ens va cedir l’Ajuntament, col·legi de la Misericòrdia va ser molt positiu, si bé no havien lavabos adaptats per a cadira de rodes, però com els usuaris en cadira de rodes que van acudir per l’edat encara són manejable, no va ser un problema excessiu, la qual cosa va fer que algunes famílies no es decidissin a apuntar als familiars, però sigui com sigui, devem i podem qualificar el Campus com un rotund èxit de participació i assistència.