Inici COMARQUES Compromís denuncia la perillositat de rius i barrancs

Compromís denuncia la perillositat de rius i barrancs

524

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha conegut de primera ma la problemàtica que l’Estat està generant a la Jana per la falta de manteniment i actuacions en els torrents del municipi. La situació és la mateixa que hem constatat en altres llocs, com al riu Vaca, el Túria, Gata o rambla d’Alcalà “on a més d’haver-se anul·lat projectes urgents i prioritaris amb tramitacions de canalització o laminació molt avançades, s’ha deixat a la seua sort per la falta de neteja de canyes i vegetació, el que pot posar en greu perill a les poblacions per on discorren estos rius, tot i la coneguda perillositat i virulència de les pluges al País Valencià”, ha dit Navarrete.

El regidor i tinent d’alcalde de la Jana, Àlex Vilanova ha explicat que “l’estat del Barranquet pot afectar greument la circulació i seguretat de la N-232 i també de la gasolinera pròxima, ja que en cas d’incendi de la vegetació existent podria posar-la en perill”.

Jordi Navarrete es va comprometre a traslladar al Senat la situació d’este barranc “tot i que és desesperant la resposta que rebem una i altra vegada en casos de reclamacions com esta i és que no actuaran sense un retorn econòmic i mentre no acaben la redacció dels plans de gestió de riscos d’inundació, uns documents que s’estan eternitzant mentre deixen en risc persones i bens amb la seua inacció”.

Navarrete ha fet diverses preguntes al respecte, com per exemple la referida a la incoherència de fer abonar taxes per informes o per utilització de domini als ajuntaments que demanen netejar els barrancs en absència d’actuacions de l’Administració General de l’Estat i les seues confederacions sobre el domini públic, que és de la seua competència. “No pareix coherent que estiguen fent negoci amb la seua inacció”, ha dit.