Inici COMARQUES ‘Compra massiva de llibres’ per part de la Generalitat Valenciana

‘Compra massiva de llibres’ per part de la Generalitat Valenciana

443

Així ho ha comunicat  Carmen Amoraga Toledo, directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, a editorials valencianes per tal de demanar la seua participació.

En una carta enviada el 15 d’abril:

Estimat amic, estimada amiga,
De la mateixa manera que en altres departaments de la Generalitat, des de la Direcció General de Cultura i Patrimoni estem estudiant l’adopció de mesures per pal·liar els efectes que en la nostra economia tindrà l’emergència sanitària.
Com bé saps, en el sector del llibre, la situació és especialment preocupant, ja que la majoria de llibreries I editorials són microempreses que ja tenien serioses dificultats a causa de la globalització i digitalització dels mercats. Per això, a la Direcció General hem modificat el nostre pressupost i hem treballat amb diferents àrees de la Generalitat Valenciana per a posar en marxa
una compra massiva de llibres editats en el nostre territori a través de llibreries de tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana.
El nostre objectiu és fer lots de llibres que seran enviats a la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat, les biblioteques de l’Institut Cervantes i del Ramón Llull de tot el món.
Amb aquesta iniciativa pretenem contribuir a la millora de la situació econòmica de llibreries, editorials, canals de distribució i autors i autores, al mateix temps que posarem a la disposició de
la ciutadania part de l’oferta literària del nostre territori a tot el món.
Estem en contacte amb les associacions representatives de llibreries i editorials, fonamentalment a través del Gremi de Llibrers i de l’Associació d’Editors, però la mesura està oberta tant a llibreries com a editorials que no estiguen integrades en ambdós col·lectius.
Contactem amb tu per a convidar-te a participar en aquesta iniciativa, però també per a recordar-te que treballem amb tu per la cultura del nostre país i que junts eixirem d’aquesta situació.
Una cordial salutació

Article anteriorMés de 220 intervencions de la Policia local de Vinaròs
Article següent5 casos menys però 6 morts més en 5 dies (actualització de les dades)