Inici PEÑÍSCOLA Comença a Peníscola la XV edició de la ruta gastronòmica Xancles i...

Comença a Peníscola la XV edició de la ruta gastronòmica Xancles i Tapes

311
El preu de consumició i tapa és de quatre euros i els participants en la ruta podran segellar la seua cartilla de cupons i accedir a més de centenars de premis, entre aquests, a unes xancletes només per participar i completar el recorregut
A Peníscola començat la ruta més esperada de l’estiu amb els primers participants degustant les creacions en forma de tapa dels xefs peniscolans. “Xancles i Tapes” ha donat el seu tret d’eixida aquest migdia amb grans expectatives per part de l’organització, perquè en les ultimes edicions es va fregar el miler de tapes servides per establiment.
Durant una setmana completa, 8 bars, restaurants i tavernes de la ciutat oferiran 2 tapes diferents a triar amb beguda inclosa per 4 euros.
Els qui desitgen realitzar la ruta poden recollir un dels 20.000 fullets que es troben en les oficines d’informació turística i anar, seguint la ruta, degustant i gaudint de cada tapa. Al final de la ruta, els participants que la completen, poden acostar-se a la Tourist Info Office per emplenar el formulari de qualitat i recollir un dels més de 500 regals que hi ha disponibles fins a fi d’existències per a aquells que finalitzen el recorregut i, òbviament, el seu parell de xancletes.
El Guanyador de la Millor Tapa es determina sobre la base de criteris com un test gustatiu (sabor, textura, raonament en punt òptim, temperatura adequada), un test visual (presentació atractiva, presentació polida, volum adequat), un test de matèries primeres (qualitat, frescor, productes de temporada, productes km 0), un test de tècnica culinària (punt de cocció adequat, textures, contrastos) i un test d’originalitat (tapa gustativa i visualment sorprenent, aplicació de tècniques noves en l’elaboració). També s’atén la qualitat del servei, amb un reconeixement al local més votat pels participants; destacant així la seua estima al client.