Inici BENICARLÓ CarxofArt decorarà amb 5 noves escultures Benicarló

CarxofArt decorarà amb 5 noves escultures Benicarló

218

La primera de les noves cinc escultures ja està ubicada enfront de la Tourist Info, mentre que les quatre restants aniran brotant per la ciutat les pròximes setmanes. La Regidoria de Turisme està treballant en l’elaboració d’una guia que recorre les cinc escultures d’enguany i les sis que es van elaborar l’any passat.

La Regidoria de Turisme porta a terme, per segon any, una nova edició de CarxofArt, que enguany compta amb cinc escultures decorades pels artistes Grego Acebedo, Ximo Foix, Fernando Foix, José Manuel Ávila i Juan Carlos Sánchez Soria Flakoners. Les carxofes aniran apareixent per punts del municipi durant les pròximes setmanes, i està previst que del 15 al 18 de març estiguen totes al carrer.

La primera de les noves escultures, que ja es pot veure a la plaça de la Constitució, és la de l’artista Grego Acebedo, que ha optat per escriure la paraula «carxofa» en 40 idiomes i diferents tipografies, «en referència a la multiculturalitat de Benicarló i al ressò de la Carxofa de Benicarló en els diversos països», ha detallat l’artista.

Acebedo es dedica al grafiti i a la pintura mural des de l’any 2002, encara que actualment se centra en la seua professió d’artista faller, que l’ha dut a plantar a la Secció Especial de les Falles de València i a la Secció Especial de les Fogueres d’Alacant.

L’altra de les escultures que ja està al carrer és la que va decorar l’artista Rosa Soriano en l’edició anterior, i que es troba davant de la Cambra Agrària, per tal d’homenatjar la Torrada Popular, un dels actes principals de la Festa de la Carxofa.

CarxofArt consisteix a què diversos artistes decoren escultures de carxofa amb el seu estil propi i després s’ubiquen en diferents punts del municipi. La iniciativa té com a objectiu visibilitzar la carxofa com a element representatiu de la ciutat de Benicarló.

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha reconegut que «estem treballant en portar alguna de les escultures fora del municipi, per tal de promocionar els artistes, el producte i el poble de Benicarló». A més, des de la Regidoria s’està treballant en l’elaboració d’una ruta que recorre les cinc escultures d’enguany i les sis que es van elaborar l’any passat, que també s’exposaran per la ciutat.

Article anteriorPeníscola reclama a l’IVC que complisca amb les seues obligacions en el Palau
Article següentTik Tok contra els continguts no verificats