Inici PEÑÍSCOLA Peníscola reclama a l’IVC que complisca amb les seues obligacions en el...

Peníscola reclama a l’IVC que complisca amb les seues obligacions en el Palau

118

Aquest matí ha tingut lloc la trobada sol·licitada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola amb la Direcció del Institut Valencià de Cultura, per a abordar la situació del Palau de Congressos de la ciutat, de titularitat autonòmica.

Durant la trobada amb el director de l’IVC, Abel Guarinos, a la qual han assistit els portaveus de tots els grups municipals, des de la Regidoria de Cultura s’han transmés diverses peticions pel que respecta al manteniment i programació d’aquesta infraestructura, “hem traslladat a l’IVC la necessitat de millorar el manteniment del Palau que arrossega serioses deficiències en aquest apartat i la importància de reobrir aquest espai al públic els dotze mesos de l’any” ha explicat l’edil de l’àrea, Ramon Simó, després de la trobada.

Simó ha explicitat a Guarinos durant la reunió els tràmits realitzats per part de l’Ajuntament per a sol·licitar l’adhesió de Peníscola al Circuit Cultural Valencià, pel qual l’administració local es compromet a invertir en programació cultural en aquest espai de titularitat autonòmica, “aquesta irregularitat ens planteja diverses qüestions, nosaltres no disposem del Palau, hem sol·licitat formalment conéixer la fórmula per la qual ens facilitaran el seu ús, hem exigit que l’edifici estiga en perfectes condicions i hem sol·licitat que Generalitat no pretenga escapolir-se de la seua responsabilitat i continue ampliant la programació cultural també”.

En la reunió el regidor ha plantejat així mateix diversos usos per a espais del Palau que actualment romanen totalment tancats al públic, ja que Generalitat únicament programa al llarg d’un mes a l’any en aquest edifici, durant l’estiu.
“Els hem traslladat propostes de l’àrea de Turisme per a poder dinamitzar aquest espai com a destinació de congressos, per a habilitar aules de formació per al sector i fins i tot traslladar oficines obertes en aquest recinte; a més, hem proposat emprar espais del Palau per a usos de les entitats culturals de la població, per a donar resposta, per exemple, a la petició de la banda municipal de comptar amb la sala posterior del Palau com a local d’assaig”, ha explicat el regidor.

En suma, “hem fet un pas avant per desbloquejar la situació i obrir el Palau que Generalitat manté tancat; l’Ajuntament pagarà programació cultural malgrat que té l’obligació de fer-ho l’IVC, però no a canvi de res; el Palau ha d’estar en condicions, ampliar la seua programació i obrir-se al poble, ha insistit Simó.
L’alcalde, Andrés Martínez, per part seua, ha reforçat el plantejament de la Regidoria davant Guarinos, i ha reivindicat la responsabilitat de la Generalitat amb aquest edifici de la seua titularitat, “vam cedir el sòl municipal per a la construcció d’aquest edifici i la seua gestió, amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat socioeconòmica local fora de la temporada turística d’estiu; l’Ajuntament va complir i la Generalitat no està complint amb el nostre municipi” ha valorat.

En aquest sentit, Martínez, ha destacat “l’eliminació de la programació cultural fins a reduir-la a la mínima expressió per part del nou govern autonòmic, motiu pel qual l’Ajuntament fa un pas avant assumint competències i despeses que no li corresponen amb l’adhesió al Circuit, però no deixarem de reivindicar que la Generalitat complisca amb el que es va comprometre amb el nostre municipi”, ha afirmat.

Article anteriorActualització Coronavirus. No paren d’augmentar els infectats i xifres rècord, encara que baixa l’increment de nous casos a la meitat de fa 2 setmanes
Article següentCarxofArt decorarà amb 5 noves escultures Benicarló