Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig rep la visita de 60 participants del programa ‘Envelliment actiu’

Càlig rep la visita de 60 participants del programa ‘Envelliment actiu’

307

Els turistes han visitat indrets com l’ermita del Socors o la Torre i han degustat els dolços tradicionals de la població

Dilluns 25 de febrer al matí, vora 60 participants del programa ‘Envelliment actiu’ del Club de la Vida de Vinaròs- un pla d’activitats formatives, lúdiques, de relació i d’oci per a persones majors de 55 anys- ha visitat la població de Càlig en el marc de les sortides culturals que realitzen per posar en valor el patrimoni de la comarca. El grup va visitar diferents espais i indrets d’interès de la vila com ara l’Església, la Torre, les Aixetes, les oliveres mil·lenàries i l’ermita del Socors.

Un altre dels reclams que han tingut els visitants ha estat el gastronòmic, a través de la degustació dels famosos i tradicionals dolços calijons, com ara els ‘pastissets’. Els turistes han pogut visitat els dos establiments de Càlig que els confeccionen per donar bon compte d’ells, i adquirir-los per a endur-se’ls de retorn a Vinaròs.

Amb aquest tipus d’activitats, Càlig obre la porta a la posada en valor del seu conjunt històric, que està potenciant en els últims temps a través de la implementació de serveis per als visitants. El passat mes de desembre, es presentava la nova senyalització de l’itinerari cultural de la població, que dóna visibilitat a nivell turístic dels monuments historicoartístics de més rellevància patrimonial del municipi. I és que la Generalitat Valenciana ha atorgat a Càlig el qualificatiu de Municipi Turístic, de manera que la població pot optar a ajudes i subvenció dirigides a impulsar la imatge de destinació turística del municipi.

Tal i com apuntava l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, “ja comencem a vore la feina que hem estat realitzant en els últims anys i totes les inversions que s’estan destinant en matèria turística. Avui, hem rebut el primer grup gran que ens ha visitat i esperem que, amb la finalització de les obres de la Torre i l’obertura al públic del complex, poguem augmentar el nombre de visites a Càlig”.

Article anteriorPremio Extraordinario Juan Palau para Ramón Gisbert
Article següentEl Ródenas visita la fàbrica de gelats de Costa Dorada