Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig entra a formar part de l’Associació ‘Terres del Maestrat, Ànima Interior’

Càlig entra a formar part de l’Associació ‘Terres del Maestrat, Ànima Interior’

118

L’entitat està formada per 10 poblacions i promou el turisme com a eix estratègic per tal de revitalitzar l’economia i millorar-la.

L’Ajuntament de Càlig ha entrat a formar part de l’Associació de Promoció Turística “Terres del Maestrat, Ànima Interior”, que forma part del Pacte Territorial per l’ocupació Castelló Nord, al qual també s’ha adscrit la població.

La proposta va passar per la última sessió plenària celebrada a Càlig i l’adhesió a ambdues entitats va ser aprovada amb els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició. Posteriorment, l’adhesió ha estat aprovada per la Assemblea General de l’Associació de Promoció Turística “Terres del Maestrat, Ànima Interior”, que ha ratificat per unanimitat este matí l’adhesió de la població en l’entitat.

El Pacte per l’Ocupació “Castelló Nord” és una entitat constituïda per tal de dinamitzar el territori i incentivar l’economia dels pobles que la conformen, i està format per Canet Lo Roig, Cervera del Maestre, La Jana, Rossell, Sant Jordi, Sant Mateu, Tírig, Traiguera, Vilar de Canes i Xert i, ara també, Càlig.

L’objectiu és promoure el turisme com a eix estratègic que pot revitalitzar l’economia i millorar-la, amb capacitat de generar llocs de treball tant de forma directa com indirecta, alhora que es protegeix i valora el patrimoni de cada municipi.

L’alcaldessa de Càlig ha reafirmat el compromís de l’equip de govern a l’hora de fomentar l’ocupació a la població i apunta que “creiem convenient poder potenciar el nostre ric patrimoni natural i paisatgístic, junt amb municipis que són molt semblants als nostres”.