Inici BENICARLÓ Benicarló treballa per a evitar els problemes causats per l’orina dels gossos

Benicarló treballa per a evitar els problemes causats per l’orina dels gossos

325

Ajuntament / Fotos Julián Zaragozà

La campanya «El teu gos, la teua responsabilitat. Respecta la via pública!» posa a disposició dels veïns i veïnes de Benicarló tots els recursos possibles per a cuidar de la ciutat i del medi ambient. S’instal·laran banderoles i adhesius recordatoris i es repartiran botelles perquè els propietaris puguen diluir l’orina dels gossos durant els passejos.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicarló ha posat en marxa una iniciativa ciutadana per posar fre als problemes que ocasiona l’orina dels gossos, tant per a la població com per al medi ambient. La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha presentat la campanya «El teu gos, la teua responsabilitat. Respecta la via pública!», que pretén conscienciar la ciutadania de la importància de cuidar la ciutat i el medi ambient.

La campanya ha arrancat amb la instal·lació de 100 banderoles als fanals de la ciutat dels punts més deteriorats per l’orina dels gossos i adhesius a les cantonades dels edificis públics. Amb el missatge «El pipi em fa malbé», aquestes senyalitzacions recordaran els propietaris dels gossos que l’orina dels animals perjudica notablement la composició i estructura dels punts lumínics de la ciutat. La regidora ha detallat que «l’any passat la Brigada Municipal d’Obres i Serveis va canviar 20 fanals de llum a causa del deteriorament produït per l’orina dels gossos».

Una altra de les accions que es portaran a terme serà el repartiment de botelles gratuïtes, enrotllables i reutilitzables per tal que els propietaris dels gossos puguen diluir l’orina de les seues mascotes amb una mescla d’aigua i vinagre durant els seus passejos, amb l’objectiu d’acabar amb les males olors, al mateix temps que s’evita posar el risc la salut dels veïns i veïnes.

«D’aquesta manera, s’evitarà el deteriorament del mobiliari urbà i dels espais públics i es millorarà la convivència ciutadana», ha ressaltat Filo Agut, qui considera que «la col·laboració i responsabilitat dels propietaris és fonamental per a reduir l’impacte que genera l’orina dels gossos al carrer i per a aconseguir un Benicarló millor».

Per tal de facilitar el repartiment de les botelles, s’han habilitat diferents punts de distribució:

Oficina de FCC, plaça del Ministre Marcelino Domingo, 4.

Centro Médico Veterinario Benicarló, carrer de César Cataldo, 67.

Clínica Veterinaria Papa Luna, carrer d’Ausiàs March S/N.

Clínica Veterinaria Sant Antoni, carrer dels Llauradors, 19.

Botiga de mascotes La Granja, carrer del Crist de la Mar, 24.

Associació Huellas y Zarpas.

A més, a la pagina web www.millorembenicarlo.com es poden consultar els consells i pràctiques positives amb les quals contribuir a mantenir la ciutat neta i lliure de residus.

Article anteriorCàlig entra a formar part de l’Associació ‘Terres del Maestrat, Ànima Interior’
Article següentVinaròs prepara les platjes