Inici COMARQUES Càlig comet la primera fase de senyalització del seu itinerari cultural

Càlig comet la primera fase de senyalització del seu itinerari cultural

469

Càlig compta ja amb la nova senyalització de l’itinerari cultural de la població, que dóna visibilitat a nivell turístics dels monuments historicoartístics de més rellevància patrimonial del municipi. El consistori ha invertit 6.185’53 euros de subvenció de l’Agència Valenciana de Turisme, més 4.000 euros necessaris per a dur a terme el projecte de ‘Senyalització itinerari cultural de Càlig’ i que van a càrrec de les arques municipals.

L’itinerari que s’ha senyalitzat a través del programa ‘Millora del Serveis Turístics’ dóna bona mostra dels diferents béns culturals de la població, com són els monuments civils més destacats -la Torre i els Pous urbans: el Pou de les Aixetes, el Pou de la Vila i el Pou de les Grasses-, i els monuments religiosos més emblemàtics del municipi: l’església Parroquial de Sant Llorenç i l’ermita de la Mare de Déu del Socors. L’actuació ha contemplat, en la seua primera fase, la instal·lació de cinc tòtems d’informació dels espai i un faristol informatiu.

La regidora de Cultura, Ruth Sanz, es mostrava molt satisfeta per la consecució del principal objectiu del programa, “que és oferir al visitant un itinerari guiat a través del qual podrà realitzar lliurement la visita dels diversos monuments senyalitzats”. De la seua banda, l’alcaldessa de la població, Ernestina Borràs, apuntava que “ara podem ja donar la visibilitat turística que mereixen als monuments historicoartístics més rellevants del municipi, així tot el món que ens visite pot conèixer millor Càlig a través d’aquest recurs”. Així mateix, Borràs ha informat que “en la segona fase, es continuarà amb la senyalització de béns d’interès turístic com ara el convent de la Santíssima Trinitat, el carrer El Pont i els aljubs, entre d’altres elements.

Aquesta ajuda s’aconseguia després que la Generalitat Valenciana atorgués a Càlig el qualificatiu de Municipi Turístic, i va acompanyada per una altra subvenció de 5.217’21 euros, el 65% del sol·licitat pel consistori, per tal d’impulsar la imatge de destinació turística del municipi. El projecte que rebrà l’ajuda es presentà per a promocionar la Fira de Sant Vicent i dolços tradicionals, que es celebra a la població després de Setmana Pasqua entorn a la festivitat de Sant Vicent, i complementarà la subvenció rebuda recentment per al foment del valencià a través d’actuacions musicals.