Inici BENICARLÓ Benicarló prepara un ampli dispositiu de seguretat per a garantir unes Falles...

Benicarló prepara un ampli dispositiu de seguretat per a garantir unes Falles sense incidents

613

La Junta Local de Seguretat s’ha reunit avui amb l’objectiu de perfilar l’estratègia de coordinació policial de les Falles 2023. Els actes amb més afluència de gent, especialment els dies 11, 17 i 18 de març comptaran amb un dispositiu especial

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, han presidit avui la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc a Benicarló i que ha servit per a definir les diferents estratègies de seguretat que es coordinaran amb motiu de la celebració de les Falles 2023. La reunió també ha comptat amb la presència dels regidors de Policia i Governació, Ilde Añó, Agricultura, Inma Díaz, a més del tinent de la Guàrdia Civil a Benicarló, Pablo Torre, el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, i representants de la policia autonòmica.

L’alcaldessa ha subratllat que «la coordinació entre els diferents cossos de seguretat garantirà que els actes que compten amb més afluència de persones puguen discórrer amb total normalitat» i ha recordat que «Benicarló comptarà amb reforços en els dies de major afluència». En aquest sentit, la subdelegada ha confirmat que Guàrdia Civil farà un esforç important i aportarà agents de la Comandància i del grup Roca que es destinaran a les zones exteriors de la població.

Des de la Policia Local, el regidor de Policia i Governació ha assenyalat que «farem el possible per tindre el màxim d’efectius al carrer durant les Falles, és a dir, tres patrulles en els tres torns de matí, tarde i nit, i augmentar una patrulla més en els dies de major afluència de gent».

Víctor Cheto ha agraït l’esforç dels agents de Policia i la col·laboració tant de Guàrdia Civil com de Policia Autonòmica, així com la coordinació amb Junta Local Fallera, Brigada d’Obres i empresa de neteja «per a poder organitzar un dispositiu efectiu per a tots».

L’alcaldessa ha finalitzat dient que «volem que la gent vinga a Benicarló i disfrute de les Falles amb tranquil·litat i seguretat, especialment enguany que complim 50 anys».

Evitar l’alarmisme social

La Junta de Seguretat ha servit també per a fer una anàlisi de les últimes estadístiques de delinqüència a Benicarló.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que l’increment detectat en les estadístiques es correspon amb un increment en els ciberdelictes i en els denúncies de violència de gènere i ha insistit en què cal denunciar els robatoris al camp. «Aquesta campanya —ha dit— la Guàrdia Civil només té constància d’una denúncia per robatori de carxofes».

La subdelegada, per la seua banda, s’ha referit a l’alarmisme creat en relació a l’increment de la delinqüència. «Si analitzem les estadístiques, veiem un lleuger increment provocat en bona part per l’augment de la ciberdelinqüència, les denúncies per violència de gènere, atés que cada vegada les dones per sort denuncien més, i els delictes que es produeixen a l’àrea de servei de l’AP7 ubicada a Benicarló, que s’assignen directament a Benicarló».

«Però a pesar d’això, Benicarló és un poble segur i hem d’evitar un alarma social que no es correspon amb la realitat».

Article anteriorVinaròs s’adhereix al Club Producte Castelló Cycling impulsat per la Diputació
Article següentPeníscola programa activitats tot el mes de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona