Inici BENICARLÓ Benicarló manifesta la seua condemna i rebuig a la violència masclista

Benicarló manifesta la seua condemna i rebuig a la violència masclista

365

La Corporació Municipal ha llegit conjuntament un manifest institucional que reclama un futur en igualtat i reconeix la violència masclista com un problema de primer ordre. A l’acte també han participat els centres d’educació secundària i de formació professional i l’associació Ateneu Maestrat.

L’Ajuntament de Benicarló ha commemorat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb la lectura d’un manifest institucional per part dels portaveus dels quatre grups polítics amb representació municipal.

L’alcaldessa, Xaro Miralles i la regidora de Serveis Socials i Polítiques inclusives, Gemma Cerdà, per part del PSPV-PSOE, Juan Antonio Mañá, en nom del Partit Popular, Benjamín Martí, per part de Ciudadanos, i Marta Escudero, en nom de Compromís, han llegit el document que posa èmfasi en la necessitat d’«alertar sobre l’augment dels assassinats masclistes i de la violència vicària» i d’«implementar programes que garantisquen la igualtat i el suport a les dones com a mesures per a preservar la seua independència econòmica i previndre la violència de gènere».

 

El manifest també recull el compromís de l’Ajuntament de Benicarló amb el Pacte d’Estat contra la violència de gènere i reclama «la necessitat de continuar avançant en el seu desenvolupament».

Entitats socials com Ateneu Maestrat i els centres educatius d’educació secundària (IES Joan Coromines, IES Ramón Cid, Centre Integrat Públic de Formació Professional i col·legi La Salle) s’han volgut sumar a la reivindicació.

L’alumnat dels centres educatius ha mostrat el seu rebuig a la violència masclista amb discursos en favor de l’educació en igualtat i en contra d’aquells tipus de violència subtils i normalitzats. Per la seua part, des d’Ateneu Maestrat han manifestat el desig de «no haver de tornar a reunir-nos per a combatre el mateix». «Prou violència de gènere», han finalitzat.

Text: Ajuntament  / Fotos: Juanvi G.

Article anteriorACTUALITAT CORONAVIRUS: Continua augmentant la nova ona al Maestrat
Article següentInés Castell gana el concurso de TikTok, “Peñíscola por la igualdad y contra la violencia de género”