Inici BENICARLÓ Benicarló inverteix més de 10.000€ en la neteja i ampliació de la...

Benicarló inverteix més de 10.000€ en la neteja i ampliació de la séquia de la Sotà

288

S’han eliminat les canyes que recorrien tota la llera i s’ha ampliat el llit de la séquia per a facilitar el pas de l’aigua. En una segona fase, els treballs s’ampliaran fins al camí dels Moliners

La Regidoria d’Obres i Serveis ha invertit més de 10.000 euros en la millora de la séquia de la Sotà, una de les sortides d’aigua que més cabal acumula del terme municipal de Benicarló.

Concretament, s’ha eliminat la vegetació, especialment les canyes que recorrien la llera, i s’ha ampliat la llera. Paral·lelament, s’han reconduït algunes de les corbes de la séquia que dificultaven el pas de l’aigua.

La regidora d’Agricultura, Inma Díaz, que ha gestionat els treballs, ha remarcat que «amb aquesta neteja evitarem molts de problemes d’inundacions a les parcel·les que limiten amb la séquia» i ha recordat que «el manteniment en aquesta séquia és una prioritat per a l’Ajuntament».

En aquest sentit, el regidor d’Obres i Serveis ha assenyalat que «la Brigada fa tasques de neteja i manteniment un mínim de dos vegades l’any al llarg del 1,5 quilòmetres de la séquia».

Ilde Añó també ha explicat que, «a més de la neteja a fons que s’ha dut a terme ara, la Brigada ha ampliat la sortida d’aigua de la séquia a l’alçada del centre comercial, reduint la tanca d’una de les parcel·les que limiten amb la séquia». «Una tanca —ha insistit el regidor—, que provocava l’acumulació d’aigua i restes vegetals i incrementava el risc d’inundació». «Amb aquesta actuació, hem aconseguit eixamplar el cabal i evitar així el fre a l’aigua», ha conclòs.

Els treballs s’han centrat en el tram de la séquia que va des del centre comercial fins camí de Sant Gregori. En una segona fase, s’actuarà en el tram que va des del camí de Sant Gregori fins a camí dels Moliners.