Inici BENICARLÓ Benicarló inicia el curs escolar amb normalitat i amb un increment important...

Benicarló inicia el curs escolar amb normalitat i amb un increment important en el nombre d’alumnes

412

Un total de 4.300 alumnes de Benicarló, entre primària i secundària, ha començat el curs escolar amb total normalitat, tot i l’augment del nombre d’alumnes i el trencament de ràtios en la majoria de centres. El CEIP Ángel Esteban ha assumit una línia més per a alumnes de 3 anys.

El regidor d’Educació, Ximo Bueno, ha fet una primera valoració de l’inici del curs escolar i ha destacat la «total normalitat amb què ha començat el curs». A pesar d’això, el regidor ha reconegut que «ara per ara no tenim cap vacant per a alumnes de 4 i 5 anys i per a alumnes de P3 hem hagut d’habilitar una línia nova al CEIP Ángel Esteban per a absorbir l’arribada de nous alumnes», que des del mes de juliol passat s’ha incrementat en 50 xiquets i xiquetes.

En aquest sentit, el regidor ha plantejat la possibilitat de construir un nou centre educatiu de doble línia com a solució a l’augment del nombre d’alumnat. «Al contrari del que passa en altres llocs —ha dit Ximo Bueno—, Benicarló no perd alumnes, sinó que en guanya, la qual cosa genera dificultats perquè ens obliga a trencar ràtios i dificulta l’atenció als alumnes nouvinguts». Bueno ha constatat que «la població no baixa i no ho farà en els propers anys i hem de buscar una alternativa que no siga carregar els centres actuals encara més del que ja ho estan».

Sobre la possibilitat de recuperar la línia que es va eliminar al col·legi de la Consolació, el regidor ha assenyalat que «aquesta no seria una solució efectiva perquè la demanda que tenim és per a centres públics, ja siga per qüestions econòmiques o bé religioses».

En el cas de primària, entre els cinc centres de Benicarló compten només amb 10 vacants per a alumnes de P3, mentre que a P4 i P5 ja no hi ha cap plaça lliure. En canvi, en secundària, ara per ara, hi ha vacants en tots els centres.

Respecte a les aules per a xiquets de dos anys, Bueno ha afirmat que «Benicarló no té espai per a ubicar aquestes aules. Els centres haurien de fer remodelacions o instal·lar aules prefabricades per tal de poder crear aquests espaisper als alumnes de dos anys».

Article anteriorComencen les obres de la rotonda CV-135 a Benicarló
Article següentVinaròs presenta la 2ª Edició de les Botigues al carrer