Inici BENICARLÓ Benicarló está preparat per a la segona “Bategant resistències”

Benicarló está preparat per a la segona “Bategant resistències”

906

La regidoria de Benestar Social organitza la segona edició del cicle ‘Bategant resistències’ al voltant del Dia Internacional de l’Orgull LGTB (28 de juny). Les activitats programades, en defensa del dret a la diversitat sexual, tindran lloc entre dimarts 26 i divendres 29 de juny, i giren al voltant de dos grans eixos: l’educatiu iartístic.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, l’artista i activista Andrea Corrales i el director i actor Borja Segarra, han presentat aquest matí la segona edició del ‘Bategant resistències’. El cicle comptarà amb diverses activitats en favor de la normalització i la visibilització del col·lectiu LGTBIQ+ (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals intersexuals, queers i més).

Escudero ha ressaltat que «des de l’administració hem de lluitar contra qualsevol tipus de discriminació, en aquest cas contra la discriminació per orientació sexual o per identitat de gènere». «Enguany, les activitats programades estan centrades en l’educació i en el component artístic», ha detallat la regidora.

Així, una de les novetats d’enguany són les xarrades que es duran a terme als centres d’educació secundària per tal de formar els professors, «perquè l’adolescència és l’edat en què la identitat sexual es desenvolupa completament i, per tant, és important que el professorat tinga una formació adequada», ha afirmat Escudero.

La part més pública i artística de la programació anirà des de dimarts 26 fins al divendres 29. En concret, la jornada inclou la projecció de la pel·lícula «Pride» i del documental «Yes, we fuck», a més de «Barbitúrica Burlesque», la sèrie dirigida per Segarra. La programació de ‘Bategant resistències’ també inclou un recital de poesia LGTBIQ+, una performance artística, un taller d’autodefensa feminista, una mostra de videoart i l’acte institucional amb la lectura del manifest. El cicle d’activitats el tancarà la festa de cloenda, que comptarà amb animació musical.

Article anteriorPeñíscola RehabMedic ficha a Gava
Article següentManuel Gascó Betí Mantenidor festes de Càlig 2018