Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Manuel Gascó Betí Mantenidor festes de Càlig 2018

Manuel Gascó Betí Mantenidor festes de Càlig 2018

729

Emigrat a França per motius laborals, Gascó ha destacat per la seua estima a Càlig i la seua implicació en nombroses entitats socials, culturals i esportives

La sessió plenària celebrada a l’Ajuntament de Càlig dilluns 4 de juny va fer oficial per part de l’alcaldia el nom del Mantenidor de les properes Festes Patronals en honor a Sant Llorenç, que es celebraran del 3 al 12 d’agost. Es tracta de Manuel Gascó Betí, un calijó que, com apuntava Ernestina Borràs, alcaldessa de Càlig, “és una persona molt volguda pels calijons, que ha inculcat als seus fills l’estima pel nostre poble”.

Nascut a Càlig el 9 d’agost de 1946, va emigrar a França a principis de la dècada dels anys 70, on va començar a treballar d’obrer i on anys després va obtindre una plaça de funcionari al departament de carreteres de l’Estat francès. Allí es va casar i va tenir tres fills, però en cap moment va perdre les seues arrels, tot el contrari: Manuel va transmetre a la seua dona i la seua descendència un sentiment cap al seu poble, Càlig, que ha fet que any rere any retornen a la població.

Fruit d’aquesta estima i inclinació pel poble que el va vore néixer, Gascó ha viscut plenament la vida associativa de Càlig i s’ha implicat en el seu desenvolupament i creixement: és soci de l’Associació de Jubilats i Pensionistes La Torre, de l’Agrupació Musical Vila de Càlig, de la Penya Taurina Calijona, de la Revista Vila de Càlig i de l’Associació Amics i Simpatitzants del Carrer Socors. A més, tant ell com la seua dona participen habitualment en les diferents activitats que es realitzen a la població, com ara la Dansada Popular que organitza la Colla de Dansaires a les Festes Patronals.

Article anteriorBenicarló está preparat per a la segona “Bategant resistències”
Article següentClub de Producto Peñíscola Familiar