Inici BENICARLÓ Benicarló descobreix el jurat dels Premis Literaris

Benicarló descobreix el jurat dels Premis Literaris

219

El jurat de la setena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló està format per destacades figures de la investigació científica, la literatura, la il·lustració i la gastronomia

Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2022 ja avancen cap a la recta final. Avui s’han conegut els membres dels jurats de les quatre modalitats, formats per 13 persones, que seran les encarregades de determinar els guanyadors d’aquesta edició.

La composició dels jurats dels Premis Ciutat de Benicarló serà paritària, com en les últimes edicions, i inclou perfils molt diversos que van des del món científic i universitari fins al periodístic o l’artístic, amb noms reconeguts en l’àmbit autonòmic, comarcal i local.

Així, el jurat del Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat estarà format per la professora i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) Rosa Agost; Maria Àngels Francés, filòloga i també membre de l’AVL; i l’artista Sergi Cambrils, llicenciat en Belles Arts, professor i autor de diverses publicacions il·lustrades i de narrativa.

Els jurats que baremaran la qualitat de les obres que opten al Premi de Literatura Juvenil són Pedro Gómez, mestre guardonar per les seues iniciatives educatives; Carles Lluch, doctor en literatura catalana i crític literari; Alicia Coscollano, escriptora, poeta i periodista; i Irene Rodrigo, periodista i escriptora guardonada amb el premi València Nova 2021.

Pel que fa al guardó de Divulgació Científica i del Coneixement, formaran el jurat Pedro Tejada, doctor en Filologia Hispànica per la Universitat de València i catedràtic de Llengua i Literatura Espanyoles, a més de director del festival literari Castelló Negre; Amira Fernández, biotecnòloga i comunicadora científica, guanyadora de la cinquena edició del guardó; Josep Bernabeu, doctor en Medicina i catedràtic d’Història de la Ciència en la Universitat d’Alacant; i Jordi Díaz, microscopista i comunicador científic guardonat a la quarte edició del premi.

Finalment, el jurat del premi de Cuina, salut i sostenibilitat estarà format per Inmaculada Cerdà, filòloga especialitzada en la promoció del valencià i membre de l’AVL, i Juanjo Roda, cuiner i professor de cuina vinarossenc que ja és tot un clàssic en aquest jurat.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha destacat que «un any més, els jurats evidencien la potencialitat dels Premis Literaris i aporten un plus afegit de coneixement i saviesa a aquest motor de desenvolupament en què s’han convertit aquests guardons». «Uns guardons —ha recordat Manchón—, que són possibles gràcies al suport d’empreses com IFF, Ineos Composites i Fundació Caixa Benicarló, que un any més confirmen la seua aposta per la cultura a Benicarló».

La setmana gran dels Premis Literaris començarà dilluns 21 de novembre amb l’anunci dels guanyadors i culminarà dissabte 26 de novembre amb la gala de lliurament.