Inici VINARÒS Cultura presenta el Festival de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs 2022

Cultura presenta el Festival de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs 2022

473

Enguany s’ha optat per la modalitat de festival amb les actuacions dels grups Accent>Ensemble, L’Obac Trio i Trio Clariphonia

El regidor de Cultura, Fernando Juan, acompanyat per la directiva de les Joventuts Musicals ha presentat a la Biblioteca Municipal la XXII edició del Festival de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs. Cal destacar que es tracta d’una de les cites musicals més importants del municipi, on cada edició aconsegueix reunir alguns dels millors grups del panorama nacional.

Juan assenyalava que “des de l’Ajuntament sempre donarem suport a les iniciatives que suposen apropar la cultura a la ciutadania, en aquest cas amb música de gran qualitat”. En aquest sentit, agraïa la feina que cada any realitza Joventuts Musicals per celebrar aquest festival, que ja ha arribat a la seua XXII edició i que sempre aconsegueix una molt bona resposta per part del públic.

Pel que fa a la programació la vocal de les Joventuts Musicals de Vinaròs, Victòria Ribera, detallava els tres grups que actuaran a l’auditori municipal. El primer concert serà aquest dissabte, 29 d’octubre, a càrrec del quartet Accent>Ensemble, una formació de les Terres de l’Ebre que s’esforça en la recuperació del patrimoni musical ebrenc i que oferirà diverses peces clàssiques del territori. La segona actuació serà el 5 de novembre per part de L’Obac Trio que oferirà peces del destacat compositor Robert Schumann, a més d’incloure una obra de Johannes Brahms.

Per últim, el tercer concert serà el 12 de novembre a càrrec de Trio Clariphonia, que en aquest cas oferirà algunes de les peces que va compondre Wolfgang Amadeus Mozart per a l’instrument corni di bassetto.

Tots tres concerts s’oferiran a l’auditori municipal a les 19:30h amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

Tardor musical

Durant la roda de premsa el regidor Juan va aprofitar per a repassar les actuacions musicals que s’ha inclòs dintre del programa cultural de la tardor. La Societat Musical La Alianza oferirà per al 26 de novembre el concert de Santa Cecília, mentre que els dies 17 i 18 de desembre serà el torn per als recitals de Nadal.

Esmuvi Vinaròs oferirà actuacions els dies 10 i 11 de desembre, mentre que l’Associació de Dolçaina i Tabal de Vinaròs organitzarà per al 13 de novembre el XV Aniversari de l’Aplec d’Instruments Tradicionals amb concert i tallers per als més petits.

La música coral també forma part de la programació de la tardor amb els dos recitals que oferirà l’Orfeó Vinarossenc, el 20 de novembre per Santa Cecília i 18 de desembre per les festes nadalenques, mentre que la Coral Garcia Julbe actuarà el 23 de desembre amb el tradicional concert de Nadal.