Inici BENICARLÓ Benicarló aprovarà avui el nou pressupost municipal que ascendeix fins als 34,5...

Benicarló aprovarà avui el nou pressupost municipal que ascendeix fins als 34,5 milions d’euros

127

El pressupost preveu 2,7 milions d’euros en inversions, que es destinaran principalment a la reforma de la Piscina Municipal o al reasfaltat del carrer de Jacinto Benavente. L’OACSE rebrà entorn dels 4,5 milions d’euros

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, el primer tinent d’alcalde, Juan Pascual Sorlí, i la regidora d’Hisenda, Arantxa García, han explicat les línies generals del Pressupost General de l’Ajuntament per al 2024, que es debatrà en el Ple ordinari que se celebrarà aquesta vesprada.

Un Pressupost que suma un total de 34.544.593,98 euros, dels quals prop de 4,5 milions van destinats a l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE).

Juanma Cerdá ha qualificat aquest pressupost com «un pressupost de transició» degut a «una situació de desequilibri financer que hem hagut d’afrontar en la qual la despesa era molt superior als ingressos». L’alcalde ha assegurat que «és el millor pressupost que podem presentar en les circumstàncies actuals».

Per la seua part, el primer tinent d’Alcaldia ha remarcat que «hem analitzat les necessitats de Benicarló i hem distribuït les inversions de la millor manera possible» i s’ha mostrat convençut que «en poc temps, tots els benicarlandos podran veure els resultats d’aquest pressupost».

La regidora Arantxa García ha destacat que «aquest és un pressupost realista, estructurat i preparat per a executar —ha anunciat García—, i compleix amb tots els nivells d’equilibri pressupostari, estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera».

García ha subratllat que «totes les partides responen als principis d’eficàcia i eficiència i a les demandes de la ciutadania per tal de cobrir els serveis bàsics».

Pel que fa a les inversions, la regidora ha confirmat que, dels 2,7 milions d’euros previstos en el Pressupost, 1,7 milions d’euros es destinaran a la reforma de la Piscina Municipal. La resta s’invertiran en renovació de vies públiques o d’infraestructures, «sempre pensant en les necessitats de la ciutadania», ha dit Arantxa García.

Alguns dels projectes inclosos en les inversions són el reasfaltat del carrer de Jacinto Benavente, la millora de la vorera nord de la Brigada d’Obres i Serveis (la que dona a la carretera de Càlig), l’adquisició de vehicles per a la Policia Local o la rehabilitació de l’Edifici Irta, que actualment ocupen les associacions AFA Benicarló (que atén a persones malaltes d’alzheimer) i Ateneu Maestrat (que dona servei a persones amb dany cerebral sobrevingut).