Inici BENICARLÓ La Generalitat destinarà 3,7 milions d’euros en inversions directes a Benicarló

La Generalitat destinarà 3,7 milions d’euros en inversions directes a Benicarló

157

     

Els pressupostos de la Generalitat contemplen projectes com l’ampliació del Centre de Salut Integrat, la creació del passeig per a vianants i l’adequació de les casetes del port de Benicarló i la millora de l’accessibilitat a la platja de Surrac, entre d’altres

La Generalitat Valenciana aportarà un total de 3.763.334 euros en inversions directes Benicarló el 2023, tal com contempla el projecte de pressupostos presentat la setmana passada.

Les inversions més elevades seran les que pertanyen a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat orientades a la millora de la façana marítima i les carreteres, que sumen més de dos milions d’euros.

D’una banda, el projecte de construcció d’un nou passeig que transcorrerà per damunt de les casetes de mariners, contempla una inversió per al 2023 d’1.253.000 euros. Aquest projecte es realitzarà en diferents fases, amb una inversió total de 2,5 milions d’euros.

A més, també s’invertiran 679.480 euros en la millora de l’accessibilitat per a la platja de Surrac i 100.000 euros per a la nova rotonda que s’habilitarà a l’encreuament entre l’antiga N340 i la Ratlla del Terme.

En matèria de Sanitat Universal i Salut Pública, la Generalitat destinarà 800.000 euros a l’ampliació del Centre de Salut Integrat, concretament per al servei d’Urgències.

Els projecte de pressupostos també contempla la despesa que suposa el manteniment del Conservatori Professional de Música Mestre Feliu, que puja als 811.770 euros, una despesa que fins ara anava a càrrec de l’Ajuntament de Benicarló.

També es destinaran fons des de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Concretament, 80.000 euros per al projecte de construcció d’una nova connexió d’aigua des del Bovalar fins al municipi passant pel camí de Sant Gregori; i 39.084 euros per a les ajudes a la confraria de pescadors de Benicarló.